Connect with us

Hirdetés

technokrata

32 milliárdos befektetést kapott a magyar startup

startup

Startup

32 milliárdos befektetést kapott a magyar startup

32 milliárdos befektetést kapott a magyar startup

Eddig nem járt még a közelében sem ekkora invesztációnak az online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startupon kívül más.

94 millió dolláros, azaz több mint 32 milliárd forintos befektetést kapott az online csalások kiszűrésével foglalkozó magyar startup, a Seon. Az online csalásmegelőző fintech megoldásuk működésének alapja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével kiszűri a potenciális csalókat az online tranzakcióknál. Gépi tanulásra épülve elemzi az IP címet, az email címet, közösségi médiás információkat és egyéb online viselkedést, mielőtt a vásárlás szándékról eldönti, van-e benne biztonsági kockázat.

Az Institutional Venture Partners (IVP) nevű amerikai befektetőcég korábban a Netflixbe, a Twitterbe, az Uberbe, a Snapchatbe és a Slackbe is beszállt. A befektetők között van még a svéd Creandum és a magyar Portfolion is. A felek megegyezése alapján sem a cégértékelést, sem az egyes társaságok által befektetett összeget, így a pontos tulajdonrészeket sem közölték a Forbes.hu-val.

A céget 2017-ben alapította két corvinusos hallgató, Kádár Tamás és Jendruszák Bence. A tervek szerint az idei év végére több mint 250 munkavállalójuk lehet. Budapesten, Londonban, Austinban és Jakartában is van irodájuk. A Revolut, a Nubank, a Patreon, az Afterpay és a Mollie is a Seon ügyfele.

Mint a lapnak elmondták, ezután is masszív ambícióik vannak: öt év múlva az első számú csalásmegelőző cég akarnak lenni a világon.

“Nagyon nagy hangsúlyt fogunk fordítani az amerikai piacra, termékfejlesztési oldalon is merész elképzeléseink vannak, ehhez tőkeerő kell, és a piacon ideális körülmények között lehetett most tőkét bevonni.”

Forrás: Computerworld

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés