Connect with us

technokrata

Liu Shaolin Sándor üzent a startuppereknek a Design Terminal Demo Day-én

design terminal

Startup

Liu Shaolin Sándor üzent a startuppereknek a Design Terminal Demo Day-én

Liu Shaolin Sándor üzent a startuppereknek a Design Terminal Demo Day-én

Véget ért a tavaszi Mentorprogram, a csapatok közül a záróeseményen szakmai zsűri választotta ki a legjobbat.

A Demo Day, melyben olimpikonunk, Liu Shaolin Sándor inspirációs beszédét is meghallgathatják az érdeklődők, visszanézhető a Design Terminal Facebookján.

Hat magyar és három külföldi csapat kapott személyre szabott mentorálást a Design Terminal Mentorprogramjának tavaszi szemeszterében. A program záróeseményét, és hogy milyen megoldásokat fejlesztenek a startupok, mivel gazdagodtak az elmúlt három hónap számtalan tudásmegosztó és közösségépítő eseményén, a DT Facebookján is meg lehet nézheti.

A műsor a Twentysix House elegáns rendezvénytermében forgott, nem csak a szakmai zsűri, de a moderátor, Alexis Latham is igyekezett csavarni egyet az alapítók lelki nyugalmán. Kvízkérdések, szituációs feladatok is várták ugyanis a résztvevőket a Demo Day-en. A zsűri ezek mentén értékelte, milyen fejlődést értek el a startupok a Mentorprogram során. A grémiumban helyet kapott Lasma Ivaska, a MOME új innovációs vezetője, Dr. Lehóczky Zoltán, a GRÁNIT Bank senior elnök-vezérigazgatói tanácsadója, valamint Benkő Willy tehetséggondozó, befektető és a Mentorprogram egyik kulcsmentora.

A startupok és a nézők Liu Shaolin Sándor aranyérmes rövidpályás görkorcsolyázótól is hallhattak inspiráló beszédet. Olimpikonunk izgalmas párhuzamokat vont a sportolói lét és egy vállalkozás beindítása közt.

Kiosztották a Legtöbbet Fejlődött Startup és a Legjobb Mentor díját is a show alatt: előbbit az ASTODI csapata, utóbbit mentoruk, Várdy Zoltán kapta. Idén koncentráltan hullott a díjeső, hiszen a Demo Day végén szintén az ASTODI-t tartotta a fődíjra érdemesnek a zsűri. A startup felhőalapú digitális médiatartalom kezelési (DAM) szolgáltatást nyújt a felhasználóknak, amely segít a videók és fotók rendszerezésében, megosztásában és terjesztésében.

„Úgy éreztük, hogy a termékünk már megállja a helyét a piacon, de a Mentorprogram során kiderült, hogy érdemes még validálni a terméket, az üzleti és marketingtervet – mondja Stodulka Péter, a cég üzletfejlesztési vezetője. – Megkaptuk az ehhez szükséges tudást és szakmai segítséget a programban, így már magabiztosan lépünk piacra.”

A Design Terminal Mentorprogramjának őszi szemeszterére a toborzás már elkezdődött várják a társadalmi hatással is bíró startup megoldásokat a szervezők.

További Startup

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu