Connect with us

Hirdetés

technokrata

48 óra alatt hoztak megoldásokat a válságra a startupok

startupok

Startup

48 óra alatt hoztak megoldásokat a válságra a startupok

48 óra alatt hoztak megoldásokat a válságra a startupok

A vírus elleni védekezésben kulcsszerepet betöltő szakemberek és intézmények, így például az egészségügyi, oktatási és gazdasági szektor támogatása volt a fő célja a Hack the Crisis online hackathonnak, vagyis ötletversenynek, amelyben a Design Terminal kiemelt partnerként és szervezőként vett részt.

Több mint harminc országban rendezték meg, online formában a 48 órás Hack the Crisis hackathont. A verseny során a szervezők arra buzdították a fejlesztőket, hogy ötleteikkel, fejlesztéseikkel reagáljanak a világ jelenlegi helyzetére, a pandémia okozta nehézségekre, támogassák erőfeszítéseikben a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket.

Kiemelt partnerként segítette a hazai szervezést, a csapatok, mentorok és vállalatok toborzását a Design Terminal. Az innovációs ügynökség számára egyértelmű volt, hogy részt vesz a kezdeményezésben, hiszen számukra is az egyik legfontosabb küldetés a startupok, vállalkozások megsegítése a jelenlegi helyzetben.

Az Észtországban indított esemény fókuszában a leterhelt egészségügyi rendszer, a társadalmi felelősségvállalás, a vállalkozások pénzügyi nehézségei és a digitális oktatás állt. Ezen területek nehézségeire vártak kreatív megoldásokat a szervezők. A Hack the Crisis egyik legfőbb célja, hogy rávilágítson arra, mekkora potenciált jelentenek Magyarország számára az itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, továbbá, hogy a válság közepette is digitális gyorsítópályára állítsa Magyarországot.

A hazai fordulót április 3. és 5. között rendezték meg. Kimagasló számú, összesen 134 megoldás érkezett be a szervezőkhöz és a több mint 70 mentorhoz, szakértőhöz. Összesen 813 fő jelentkezett a versenyre, és 12 csapat jutott be a végső válogatásba. Díjazott lett több, a Design Terminalhoz is kötődő vállalkozás, akik az innovációs ügynökséghez hasonló hitvallás mentén szeretnének segíteni a nehéz helyzetben. A DT ügyfelének, a Szintézis-NET-nek és alumni csapatának, a ViddL-nek közös fejlesztése a Digitális Összefogás díjat nyerte el. Az ügynökség startup eseményein rendszeresen résztvevő Budapest Innovation Group megoldása is elismerésben részesült: ők a Save Small Businesses különdíjat érdemelték ki.

A hackathon egyik nyertes csapata egy 3 alkalmas üzleti mentorálást kapott a Design Terminaltól. A DT hamarosan elindítja Magyarország első Virtuális Mentorprogramját is, melynek szintén a startupok krízishelyzetben való segítése lesz az egyik fő fókusza, valamint további segítő tartalmakkal is készülnek a magyar startupok és KKV-k számára.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés