Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hamarosan kapható a világ legokosabb bőrőndje

Startup

Hamarosan kapható a világ legokosabb bőrőndje

Eljött az idő, hogy ne csak a telefonunk, hanem a bőröndünk is kellően okos legyen.

Voltak már korábban törekvések, hogy a bőröndök is belépjenek az “okos világba”, de most érkezik az első valóban kézzel fogható eredmény ebben a témában. A Kickstarter oldalon Space Case 1 nevű projekt ugyanis hatalmas sikert aratott. A készítők egyenesen a világ legokosabb bőröndjének megalkotását ígérték és a leírás alapján tényleg nincs okunk panaszkodni. Ha utazunk, akkor legtöbbször a csomagjainkért aggódunk a legtöbbet, különösen, ha repülővel megyünk.

space_case_1

A Planet Traveller által készített bőrönd viszont eloszlatja a félelmeinket. Külsőleg is nagyon jól néz ki, már ezzel is kitűnik a többiek közül. Android, iPhone és iPad készülékekkel egyaránt kezelhetjük a bőröndöt, funkciókból pedig bőven akad. A nyitás szintén a telefonunkkal vagy a beépített ujjlenyomat-olvasóval történhet, tehát idegenek nem férnek hozzá a csomagokhoz. Ráadásul ha elvesztenénk, akkor a beépített GPS jeladóval és a hozzá tartozó alkalmazással elég könnyen megtalálhatjuk.

space_case_3

Ha épp lemerülőben vagyunk, akkor az akár önállóan is használható 15000 mAh-s külső akkumulátorról nyerhetünk energiát. Ez még viszont nem minden, mert egy Bluetooth kihangosító is került bele, bár kicsit bizarr dolognak tűnik egy bőrönddel beszélgetni. Van riasztó is, ami azonnal bekapcsol, ha túlzottan eltávolodnánk a bőröndtől.

space_case_4

A tervezésnél figyelembe vették a légitársaságok által előírt méreteket, a kész csomag súlyát pedig a beépített digitális mérlegnek köszönhetően azonnal láthatjuk. Eredetileg 50 ezer dollárra volt szükségük a projekt elindításához, ehhez képest majdnem 1 millió dollár gyűlt össze, így az első darabok már novemberben kiszállításra kerülnek. Az árak 249 és 700 dollár (kb. 70-200 ezer forint) között mozognak.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés