Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szilícium-völgyi ügyvédi iroda Budapesten

Startup

Szilícium-völgyi ügyvédi iroda Budapesten

A White Summers Ügyvédi Iroda idén márciusban nyitja meg európai központját Budapesten. Az ügyvédi iroda indította be többek között a magyar Prezi amerikai siker sztoriját, de például a Tesla Motors vagy a HotMail is a cég nevéhez kötődik.

Az ügyvédi irodának számos magyar kapcsolata van: a Völgybe aspiráló hazai startup-ok közül a Webcam Laboratory-t, a PocketGuide-ot és a Distinction-t is a White Summers amerikai ügyvédi iroda segítette abban, hogy megvesse a lábát a Szilícium-völgyben. A budapesti iroda létrehozását is a magyar kapcsolatok ösztönözték: az alapítók egyrészt meglátták a lehetőséget a hazai startup-ok ígéretes sikereiben, másrészt azt is felismerték, hogy egyre több európai – sőt kelet-közép európai – startup szeretne kijutni az amerikai piacra, amelyhez nem kell feltétlenül költséges hónapokat tölteni az USA-ban: a kezdeti lépéseket – többek között az amerikai cégalapítást, a cég beindítását és jogi ügyeinek intézését, stratégiaalkotást, valamint tőkebevonásra történő felkészítést – az ügyvédi iroda európai központjára bízzák. Mindez jelentős időt és költséget takaríthat meg az európai startupoknak, nem beszélve arról, hogy egy tapasztalt és jelentős referenciákkal rendelkező szilícium-völgyi ügyvédi iroda segíti elindulásukat az amerikai piacon.

silicon-valley

Az White Summers Ügyvédi Iroda európai központja nem csupán jogi, de üzleti tanácsadást is biztosít azoknak az európai startupoknak, amelyek az amerikai piacra kívánnak kilépni. Sőt további támogatást – például co-working irodát és befektetők közvetítését – is ajánl számukra a Szilícium-völgyben.

A White Summers budapesti irodájának munkatársai között jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkatársak segítik majd az ügyfelek munkáját. Az iroda egyik vezetője Dr. Weiszbart Tamás, a Boston University School of Law -n szerzett bank és pénzügyi jogi specializációval jogi diplomát és – többek között – egy bostoni székhelyű ügyvédi irodánál dolgozott pénzügyi  és vállalati jog területén mielőtt csatlakozott volna a White Summers szilícium-völgyi és budapesti irodájához. Az iroda másik helyi partnere a 20 éves banki és pénzügyi jogi tapasztalattal rendelkező dr. Nagy Tibor, aki referenciái között tudhatja az ING–t és az Unicredit Bankot, az Allen & Overy Ügyvédi Irodát, valamint a Magyar Telecomot is. A szenior tanácsadók között olyan szakemberek találhatók, mint a szilícium-völgyi NASA és Google által alapított Singularity University régiós innovációs versenyét megalapító Szabó Csaba vagy a Valley Connect alapítója, a Stanford University-n végzett Weiszbart Zsolt.

Forrás: Insider Blog 

 



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés