Connect with us

Hirdetés

technokrata

Költségkímélő tippek kezdő startuppereknek

Startup

Költségkímélő tippek kezdő startuppereknek

Az induló vállalkozók jól ismerik az alapítandó céggel járó első fázis nehézségeit.

startupok világából nemcsak sikertörténetről lehet hallani, hanem olyan esetekről is, ahol a frissen alapított cég nem éri meg a második évét. Érdemes pár alapvetést megfontolni.

(Kalapács István írása)

Az ismert problémák ellenére, mégis törhetetlen a vállalkozási kedv, úgy a hazai, mint a nemzetközi startupok körében. Az újon alapított cégek túlélése a megfontolt gazdálkodáson múlik. A vállalkozás működését csak úgy lehet fenntartani, ha a kiadás „áradat” megelőzése érdekében, a költségvetés idejében optimalizálásra kerül. A gyakorlatban ez a kiadások kellő időben történő csökkentését jelenti, eltúlzott spórolás nélkül.

startup-sign

A négy legjobb tipp az induló cégek sikeres továbbműködéséhez

  • Bizonyos feladatokat elvégzésénél a startupok gond nélkül többféle költségmegtakarító külső segítséget is igénybe vehetnek. Egyrészt sok esetben a baráti körben állnak szakemberek rendelkezésre, kik a kezdő fázisban tudásukkal professzionális támogatást nyújthatnak. A szívesség visszatérítésére pedig bizonyára előbb utóbb adódik alkalom.
  • Másrészt pedig napjainkban már bizonyos feladatok kiszervezésére a legmodernebb szolgáltatók kínálnak költségkímélő és megbízható megoldásokat. Olyan munkák elvégzése, mint például a honlap megszerkesztése, a könyvelés, vagy az irodahelységek takarítása sok esetben hatékonyabban megoldható a jövedelmezőbb „outsourcing” lehetőségekkel, mint az extra személyzet alkalmazásával.
  • Az induló vállalkozás sikeres működtetéséhez fontos az állandó költségek alacsonyan tartása. Érdemes például megfontolni a munkahely meghatározását, mert a helyszín kiválasztásánál jelentős összeg takarítható meg. Bizonyos üzletágaknál nem szükséges külön iroda bérlése, a saját otthon is megfelel home officenak. Az internet területén tevékeny startupok számára például a home office megoldás akár hosszú távon is alkalmas és rendkívül büdzsé kímélő. Alternatíva megoldás a kezdő vállalkozók számára a közösségi iroda, ahol a munkahelyiségek közös használatának köszönhetően osztandóak a bérleti költségek.
  • Az újdonsült tulajdonosok részére cégalapításnál elengedhetetlen a saját megtakarítással való rendelkezés, hisz vállalkozásuk beindításával a fizetésüket saját maguktól kapják, ami az árbevételük függvényében kezdetben néha kevesebb az elvártnál. Az első időszakban még nincs helye a túlzott igényeknek, ezért sok esetben a saját jövedelmüket okosabb a minimálisra csökkenteniük.
  • Egyes munkaeszköz beszerzése elengedhetetlen a startupok számára. Ezek közé sorolhatók a számítógépek, a telefonok, vagy más irodai kellékek. A vásárlás előtt azonban mindenkép kifizetődő a tulajdonképpeni igények felmérése. Érdemes feltenni a kérdést, hogy valóban szükség van-e kezdetben a drága irodai bútorokra? Talán a beruházás kiküszöbölhető és az első fázisban elegendő a bútorzat, ami eddig a pincében volt félretéve. Tényleg szükség van a drága telefonkészülékekre, amikor az üzleti kommunikáció nagy része az interneten is lebonyolítható? Ebben az esetben ajánlott egy lista vezetése, ami segít eldönteni, melyek azok a munkaeszközök, amelyek elengedhetetlenek és melyek azok, amik nélkülözésével fölösleges kiadás előzhető meg.

startup-2

A meglévő erőforrások intelligens kihasználása

A startupoknak kezdetben több tényezőt tanácsos szem előtt tartaniuk a korai kudarc megelőzéséért. Az adott erőforrások – a baráti kör, a saját lakás, az internet által adatott technikai lehetőségek – optimális használatával jelentős anyagi előny teremthető meg. A vállalkozás sikerének növekedésével a spórolási faktorok idővel elérik a határukat és vesztenek relevanciájukból, viszont a cégek indításakor a gazdasági túlélést biztosító támaszpillérként szolgálnak.

Forrás: Insider Blog



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés