Connect with us

Hirdetés

technokrata

Markerek nélküli lézerszkennert mutatott be a SHINING 3D

shining

Ipar

Markerek nélküli lézerszkennert mutatott be a SHINING 3D

Markerek nélküli lézerszkennert mutatott be a SHINING 3D

Három kamera, 98 lézervonal, ultragyors szkennelési sebesség

A SHINING 3D, a 3D szkennelési technológiák egyik vezető innovátora november 6-án bemutatta a FreeScan Trio-t, a metrológiai 3D szkennerek csúcskategóriájának legújabb tagját. A FreeScan Trio a világ első olyan lézerszkennere, amely referenciapontok felragasztása nélkül képes a gyors és pontos digitalizálásra.

A FreeScan Combo hibrid 3D szkenner 2023 év eleji sikeres debütálása, valamint a nemrégiben megszerzett ISO:17025 akkreditáció után a SHINING 3D a FreeScan Trio-val újabb mércét állít fel a metrológiai 3D szkennelés területén. Az új szkennert a Formnexten, a világ egyik legjelentősebb 3D technológiákkal foglalkozó kiállításán mutatták be először.

Gyors, referenciapontok nélküli digitalizálás 98 lézervonallal

A most bemutatott FreeScan Trio kézi 3D szkenner forradalmi újításnak számít. Nemcsak, hogy 3 db egyenként 5 MP-s kamerával képes két százados pontossággal digitalizálni, de a 98 lézervonalnak köszönhetően ez a világ első és eddig egyetlen lézerszkennere, amely képes rámatricázott referenciapontok nélkül, csupán a geometriát követve gyors és pontos szkennelésre. Ezzel a lézerszkennelés leglassabb részét, a referenciapontok ráragasztását és eltávolítását iktatja ki.

Maga az adatrögzítés is nagyon gyors vele, másodpercenként több, mint 3 millió pontot képes rögzíteni. A nagy, 650 x 580 mm-es látómező szintén segít a minél több adat minél tempósabb felvételében. A FreeScan Trio újításai együttesen töredékére csökkentik egy átlagos mérési-ellenőrzési folyamat ciklusidejét.

Négy üzemmód plusz integrált fotogrammetria

A 98 lézervonalas, gyors 3D szkennelés mellett a FreeScan Trio még három üzemmódot kínál: egyvonalas, 7 párhuzamos vonalas és 26 keresztezett vonalas módot. Ezek a módok számos különféle projektet képesek megoldani iparágak széles körében és a szkennert olyan sokoldalúsággal ruházzák fel, amely ma már minden SHINING 3D termékben megszokott.

Végül, de nem utolsósorban a FreeScan Trio integrált fotogrammetriai móddal is fel van szerelve, amely a SHINING 3D praktikus, mágneses mértékrúdjaival működik. Ez az üzemmód 0,02 mm +- 0,015 mm/m-re szűkíti a térfogati pontosságot.

Akár nagyméretű összeállításokkal dolgozik, akár kisebb, bonyolult alkatrészeket vizsgál, a FreeScan Trio lézerszkenner hatékony szövetséges lesz minden mérnök és tervező számára. Aki szeretne erről megbizonyosodni és élesben tesztelni a SHINING 3D szkennereket, a forgalmazásukkal foglalkozó FreeDee Kft-t kell felkeresnie a feladattal.

www.freedee.hu


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés