Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az ABB és a Hynamics együttműködik a hidrogén előállítási költségeinek csökkentése érdekében

Hynamics

Ipar

Az ABB és a Hynamics együttműködik a hidrogén előállítási költségeinek csökkentése érdekében

Az 1 MW-os AuxHYGen hidrogénállomás a városi közösségi közlekedést szolgáló, helyi buszhálózatot látja el

Az ABB és a Hynamics együttműködik a hidrogén előállítási költségeinek csökkentése érdekében

Az ABB és az EDF csoport hidrogénnel foglalkozó leányvállalata, a Hynamics, megállapodást írt alá az ABB Ability™ OPTIMAX® energiagazdálkodási rendszer integrálásáról a hidrogén előállítási költségeinek optimalizálása céljából.

A Hynamics megállapodást írt alá az ABB-vel való együttműködésről, valamint az ABB 2022 novemberében piacra dobott Ability™ OPTIMAX® for Green Hydrogen energiagazdálkodási rendszerének (EMS) a Hynamics üzemeiben történő teszteléséről.

Az ABB modellezése szerint az energiagazdálkodási rendszer akár 16 százalékkal képes csökkenteni a hidrogéntermelés villamosenergia-költségeit.

Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és a megújuló hidrogén előállítási költségei optimalizálásának érdekében javítani szükséges az elektrolizáló eljárás teljesítményét, amely eljárás megújuló forrásokból származó villamos energiát használ a vízmolekulák hidrogénre és oxigénre történő felbontásához. Az ABB OPTIMAX® nagyban segíti e cél elérését, mivel támogatja, kiszolgálja a hidrogéntermelő üzem életciklusának minden szakaszát, a tervezési és technologizálási fázisban végzett szimulációtól a valós idejű vizualizációig és a működés közbeni felügyeletig. Az ABB Ability™ OPTIMAX® további öt ipari alkalmazáshoz is elérhető.

A rendszer olyan adatokat szolgáltat, amelyek segítségével meghatározható a hidrogén előállításához szükséges optimális energiafogyasztási szint, és minimalizálható a veszteség mértéke. Az eszköz többek között figyelembe veszi a villamosenergia-árak változékonyságát, az eszközök rendelkezésre állását és más kapcsolódó tényezőket is.

A két fél abban állapodott meg, hogy megosztják egymással az erőforrásaikat, és felmérik megoldásaik kompatibilitását. Az ABB Ability™ OPTIMAX® for Green Hydrogen EMS rendszert a Hynamics első hidrogéntermelő és -elosztó állomásán kívánják telepíteni, amely az észak-burgundiai Auxerre-ben, Párizstól mintegy 170 km-re délkeletre létesült. Az 1 MW-os hidrogénállomás a városi közösségi közlekedést segítő Leo buszhálózat (Transdev) öt járművét, valamint könnyű haszongépjárműveket és teherautókat fog kiszolgálni, és évente 2200 tonnával csökkenti majd a közlekedés CO2-kibocsátását.

„A két fél egymást kiegészítő szaktudására támaszkodó együttműködésünk lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk a hidrogénprojektek ipari méretű bevezetését”

– mondta Christelle Rouillé, a Hynamics vezérigazgatója.

„Az ABB világszínvonalú energiagazdálkodási rendszerének integrálása olyan szükséges lépés, amely javítja a vízelektrolízis folyamatának teljesítményét, és ezáltal optimalizálja a hidrogén előállításának költségeit.” 

„A közelmúltban az elsők között vezettük be az ABB Ability™ OPTIMAX® rendszerünket kifejezetten a zöld hidrogén előállításához azzal a céllal, hogy segítsünk a termelő vállalatoknak leküzdeniük az elektrolízis magas költségeivel és energiaigényes folyamataival kapcsolatos kihívásokat”

– mondta Bruno Roche, az ABB Energy Transition részlegének vezetője.

„A zöld hidrogénhez kifejlesztett EMS-rendszerünk mostani első telepítése jelentős állomás, de reményeink szerint még számos követi majd, ha el akarjuk érni azt a közös célunkat, hogy egy rugalmas, globális hidrogén-ökoszisztémát építsünk ki a tiszta energiára épülő jövő megteremtéséért.”

A megállapodás kiterjed az EMS felhőplatformjának a Hynamics üzemirányító központjában történő telepítésére, az EDF által végzendő teljesítmény- és megbízhatósági tesztekre, valamint a rendszernek a Hynamics további termelési létesítményeiben 2023-ban történő telepítésre is.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Ipar

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés