Connect with us

technokrata

Az Anton Paar bemutatja Hit 300 nano-keménységmérő műszerét

Hit 300 Anton Paar keménységmérő

Ipar

Az Anton Paar bemutatja Hit 300 nano-keménységmérő műszerét

Az Anton Paar bemutatja Hit 300 nano-keménységmérő műszerét

Az Anton Paar nagy pontosságú laboratóriumi berendezések és folyamatmérési rendszerek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával, valamint egyedi kialakítású automatizálási és robotikai megoldások értékesítésével foglalkozik.

A vállalat globális szinten is vezető pozíciót tölt be az anyagfelületek karakterizálása, a sűrűség, a viszkozitás, a koncentráció mérése, valamint a reometria terén. Az Anton Paar vállalat a Santner Foundation jótékonysági alapítvány tulajdonában van.

A műszerezett keménységmérés nagyon fontos, de egyúttal nagyon komplex és költséges módja az anyagok keménység- és rugalmasság vizsgálatának. A Hit 300 egy prémium minőségű, mégis megfizethető árú nano-keménységmérő, amely bármilyen munkakörnyezetben jól használható.

Fő alkalmazási területe a forgácsolószerszámok TiN, CrN, ZrN, vagy DLC bevonatainak vizsgálata, de az autóiparban, és az elektronikában használt legkülönfélébb bevonatok vizsgálatára is ideális megoldás. A műszer egyszerű, intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, automata üzemmódban akár 600 keménységmérést is el tud végezni óránként, és a beépített aktív antivibrációs rendszerének köszönhetően bármilyen környezetben pontos mérésre képes.  A beüzemelése csak 15 percet vesz igénybe, egyszerű használatának köszönhetően bárki 1 órán belül megtanulhatja a kezelését és a mérési eredmények értékelését.

A Hit 300 egy olyan, korábban nem látott műszer a piacon, amely megnyitja a műszerezett-keménységmérés lehetőségét azon cégek számára is, amelyeknek eddig ez a technológia a magas költsége miatt elérhetetlen volt. A Hit 300 nem csak kedvező árú, de nagyon rugalmasan használható nano-keménységmérő műszer. A kompakt méretű és beépített antivibrációs rendszerrel ellátott műszer közvetlenül a gyártósorra helyezhető. A vizsgálandó tesztdarabok nem igényelnek komplex előkészítést. A keménységmérés helyének nagy pontosságú meghatározását egy lézer célkereszt rendszer teszi egyszerűvé.

A műszer a felsőoktatásban is hatékonyan használható a jövő mérnökeinek képzéséhez. Az Anton Paar a műszerhez egy oktatási csomagot is kínál, amely minden szükséges eszközt tartalmaz a keménységmérés elméleti és gyakorlati oktatásához, például prezentációs anyagokat és teszt darabokat.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: WWW.ANTON-PAAR.COMINFO.HU@ANTON-PAAR.COM


A MÉRÉSI ELVRŐL

A műszerezett keménységmérés során egy adott geometriával rendelkező szerszámot nyomunk a felületbe, miközben regisztráljuk a behatolási mélységet és a nyomóerőt is. A hagyományos keménységmérési eljárással szemben ebben az esetben nem a terhelés által okozott lenyomat mérése történik, hanem a terhelés közben felvett erő-benyomódás görbe meghatározása. Ez az erő-benyomódás görbe az anyag komplexebb elemzését is lehetővé teszi – a keménység jellemzésén túlmenően – mint pl. az anyag rugalmas-képlékeny tulajdonságának vizsgálatát.

A felvett görbét a műszer automatikusan elemzi az ISO 14577 szabványnak megfelelően, amely nagy előnyt jelent a hagyományos keménységméréshez képest, ahol minden egyes lenyomatot külön-külön kell optikai mikroszkóppal mérni, és abból mérőszámot származtatni.

További előnye a rendszernek, hogy az ú.n. sinus módban dinamikus mechanikai analízisre is képes, amelynek során a mélység függvényében határozhatók meg az anyag viszkoelasztikus tulajdonságai.


Találkozzon velünk május 10-13. között az IPAR NAPJAI szakkiállításon az A pavilon 313B standon, és tekintse meg a Hit 300 keménységmérő műszert működés közben!

További Ipar

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

SmartPhone

Komoly gépelési hiba a Sony-nál

2022. június 10. péntek

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu