Connect with us

Hirdetés

technokrata

Country manager poszttal erősít a Codecool

Beöthy Miklós codecool country manager

Digitális oktatás

Country manager poszttal erősít a Codecool

Country manager poszttal erősít a Codecool

Beöthy Miklós lett a Codecool Programozóiskola magyarországi country managere.

A Codecool nemzetközi érdekeltségeinél már megszokott felállás bevezetésével Boda József alapító-ügyvezető a stratégiai feladatokra, többek közt a nemzetközi terjeszkedés folytatására és az új termékek bevezetésének előkészítésére fókuszálhat.

A Codecool külföldi oktatóközpontjai esetében már bevált, hogy dedikált helyi vezető, úgy nevezett country manager kezében összpontosulnak az operatív feladatok. A két magyarországi oktatási helyszín és a magyar közönségre specializált online kurzusok esetében eddig ez a szerep is Boda Józsefre, a Codecool alapító-ügyvezetőjére hárult. A most elhatározott egységesítéssel önálló country managert kap Magyarország is, és Boda a társaság stratégiai fejlesztési elképzeléseinek véghezvitelére tud koncentrálni.

Beöthy Miklós, a Codecool új magyarországi country managere szinte napra pontosan öt éve, a budapesti oktatóközpont létrehozásakor csatlakozott a Codecoolhoz. Feladata vezető mentorként a Nagymező utcai helyszínen folyó képzés kialakítása, stabil működtetése és fejlesztése volt. Mára mind a bérelt irodaterület, mind az egy időpontban kurzusokat végző tanulók tekintetében megtöbbszöröződött a budapesti központ kapacitása.

Beöthy Miklós a Műszaki Egyetemen végzett mérnökinformatikusként, ezután fejlesztőként dolgozott a Pesti Estnél, később a Kirowskinál, majd pedig közel 9 éven át a Digital Natives csapatát erősítette. Az egyedi projektek kidolgozása és a megbízókkal való közös munka mellett egyre jobban érdekelte a szakmai utánpótlás, a belső szervezeti kultúrának a fejlesztői hatékonyságra gyakorolt hatása, végső soron pedig az oktatás és a közös önképzés. A Codecool miskolci debütálása után hívták az iskolához, hogy vállaljon szerepet Budapesten.

„A Codecool a hazai programozóképzés egyik vezető intézménye, így nem csak a megfelelő mennyiségű utánpótlást kell biztosítanunk az IT-szektor számára, hanem minőségi kritériumokban is iránymutatónak kell lennünk”

– vallja Beöthy Miklós.

„A full-stack programozó képzésünk végzőseiről nagyon jó visszajelzéseket kapunk a foglalkoztatói oldalról, ugyanakkor az ügyfelek elégedettségéből az is következik, hogy újabb és újabb elvárásokkal szembesítik a tőlünk kikerülő juniorokat, amikre fel kell készítenünk őket. Emellett azt is tapasztaljuk, hogy a vállalatok egyre több specialistát is keresnek az átfogó IT-tudással rendelkező munkavállalóik mellé. A Codecool ezt felismerve már a nyáron elindította rövid távú, online képzéseit. A nálunk végzett frontend fejlesztők és IT-projekt menedzserek már ki is léptek a munkaerőpiacra. A jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk a hasonló, specializált kurzusok fejlesztésére, hogy az IT-szektor bővülését a megfelelő technológiai és soft skillekkel rendelkező munkavállalók biztosításával segíthessük”

– jellemzi az előtte álló kihívásokat az új country manager.

„A digitalizáció miatt – amit a COVID-járvány is felerősíteni látszik – világszerte egyre több programozási képességekkel rendelkező munkaerőre lesz szükség a jövőben. Az átalakuló munkaerőigények kiszolgálása érdekében már idén is több új szolgáltatást mutatott be a Codecool”

– ad képet a járványhelyzet programozóiskolára gyakorolt hatásáról Boda József, a Codecool alapító-ügyvezetője.

„Rövid távú, online kurzusaink bevezetésével például egy-egy részterületre tudunk gyorsan, megfelelően felkészített munkavállalót képezni. Sourcing üzletágunk elindítása pedig lehetővé tette, hogy már akár teljes – junior, medior és szenior programozókat is magában foglaló – projektcsapatokat is ügyfeleink rendelkezésére tudunk bocsájtani. Ezzel a szolgáltatással sokkal hatékonyabbá tehető az egyébként rendkívül idő- és erőforrásigényes kiválasztási folyamat. Emellett arra szoktuk még felhívni partnereink figyelmét, hogy nem feltétlenül házon kívül kell keresniük IT-szakembereiket. A Codecool át- és továbbképzéseivel már meglévő, a vállalathoz lojális, azt jól ismerő munkatársakat tehetnek képessé új munkakörök elvégzésére. Ezzel ugyanúgy csökkenteni lehet a kiválasztási, sőt a betanítási folyamat költségeit, nem beszélve arról, hogy akár az elbocsátások is elkerülhetők.”

További Digitális oktatás

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés