Connect with us

Hirdetés

technokrata

Informatikai szállítók jelentkezését várja a Magyar Turisztikai Ügynökség

informatikai szállítók MTÜ

E-gazdaság

Informatikai szállítók jelentkezését várja a Magyar Turisztikai Ügynökség

Kép forrása: Freepik

Informatikai szállítók jelentkezését várja a Magyar Turisztikai Ügynökség

Mintegy 1200 hazai informatikai szállító kérheti mától blokknyomtatóinak tesztelését a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.  Az MTÜ a Modern Vállalkozások Programban résztvevő társaságok eszközeit tesztelve azt vizsgálja, hogy azok megfelelően működnek-e az Ügynökség új, VENDÉGEM szoftvercsaládjával. Az igazolt nyomtatók listáját áprilisban teszi közzé az MTÜ az info.vendegem.hu oldalon.

Július 1-jétől minden hazai vendéglátó-üzlet és turisztikai attrakció köteles lesz szoftveren keresztül a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK) továbbítani forgalmi, statisztikai adatait. Az MTÜ az NTAK-ba regisztráló szolgáltatókat az ingyenesen elérhető VENDÉGEM szoftvercsaláddal is támogatja.

A VENDÉGEM Vendéglátás és VENDÉGEM Attrakció szoftverek az NTAK adatküldést, valamint az alapvető értékesítési és ehhez kapcsolódó nyomtatási funkciókat is képesek ellátni. Ezzel nagy segítséget és üzletfejlesztési lehetőséget jelentenek azoknak a vállalkozásoknak, amelyek eddig nem használtak vendéglátó, vagy jegykezelő szoftvert.  A VENDÉGEM Vendéglátás szoftverből konyhai-, pult-, és rendelésösszesítő, míg a VENDÉGEM Attrakció szoftverből jegyek nyomtathatók.

Az MTÜ számára kiemelten fontos, hogy az ingyenes szoftverek a hozzájuk használt blokknyomtatókkal is megfelelően működjenek. Ennek érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Modern Vállalkozások Programjával (MVP) együttműködve megvizsgálja a hazai piacon elérhető eszközöket.

A tanúsítvánnyal rendelkező nyomtatók listáját az MTÜ az info.vendegem.hu oldalon folyamatosan bővítve teszi közzé. A VENDÉGEM Vendéglátás és a VENDÉGEM Attrakció szoftvereket választó turisztikai szolgáltatók mellett a lista az informatikai eszközforgalmazók számára is hasznos segítséget jelent, hiszen július 1-jéig minden érintett turisztikai szolgáltatónak szoftvert kell választania az adatszolgáltatáshoz.

Az MTÜ az eszközforgalmazók jelentkezését a dev.support@ntak.hu e-mail címen várja a blokknyomtató alapadataival együtt. Az igazolás megszerzésének folyamatáról a technikai ügyfélszolgálat biztosít ugyanezen e-mail címen, vagy a 06 1 5858 326-as telefonszámon keresztül tájékoztatást.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés