Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

apple

E-gazdaság

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

Az Apple új szabályai szerint bizonyos esetekben a felhasználóknak kell lemondani egy megdrágult előfizetést. Ennek elmaradása esetén a fejlesztő lehúzhatja az ügyfél számlájáról a magasabb összeget.

Változtat alkalmazásboltjának felhasználási feltételein az Apple. A cég tájékoztatása szerint mostantól a megemelt árú előfizetések egy részénél a felhasználó feladata lesz lemondani a szolgáltatást, ha arra a továbbiakban nem tart igényt. Ez jelentős elmozdulás az eddig érvényben lévő rendszertől, ami minden árváltozásnál kvázi megszakította az előfizetést, és csak a felhasználó közvetlen beleegyezésével lehetett az új tarifa szerint folytatni a szolgáltatást.

Az “akadálymentesített” ügymenettel azok a fejlesztők élhetnek, akik alkalmazása maximum évente egyszer drágul, és az áremelés mértéke nem haladja meg az 5 dollárt, illetve az aktuális előfizetési díj 50 százalékát. A szövegezésből úgy tűnik, hogy mindkét feltételnek meg kell felelni, azaz egy 1 dolláros csomag nem emelkedhet 6 dollárra automatikusan. Éves előfizetések esetében ez a limit 50 dollár és ugyancsak a korábbi ár 50 százaléka.

Az Apple előre értesíti a felhasználókat bármilyen őket érintő áremelésről levélben és push-értesítésben, de onnantól csak rajtuk múlik, hogy lemondják-e szolgáltatást. Ennek elmaradása esetén az emelt összegű díjjal automatikusan megterhelik a kártyájukat.

A cég a döntést azzal magyarázta, hogy az emberek egy jelentős része akaratlanul hagyja ki a folytatáshoz szükséges felhasználói megerősítés lépését, ami a szolgáltatás felesleges megszakításával jár. Az már más kérdés, hogy ha a felhasználók egy csoportja ennyire hajlamos a figyelmetlenségre, akkor miért lenne jobb a helyzet az áremelésről szóló értesítések kezelésénél…

Forrás: Bitport

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés