Connect with us

technokrata

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

apple

E-gazdaság

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

Az Apple új szabályai szerint bizonyos esetekben a felhasználóknak kell lemondani egy megdrágult előfizetést. Ennek elmaradása esetén a fejlesztő lehúzhatja az ügyfél számlájáról a magasabb összeget.

Változtat alkalmazásboltjának felhasználási feltételein az Apple. A cég tájékoztatása szerint mostantól a megemelt árú előfizetések egy részénél a felhasználó feladata lesz lemondani a szolgáltatást, ha arra a továbbiakban nem tart igényt. Ez jelentős elmozdulás az eddig érvényben lévő rendszertől, ami minden árváltozásnál kvázi megszakította az előfizetést, és csak a felhasználó közvetlen beleegyezésével lehetett az új tarifa szerint folytatni a szolgáltatást.

Az “akadálymentesített” ügymenettel azok a fejlesztők élhetnek, akik alkalmazása maximum évente egyszer drágul, és az áremelés mértéke nem haladja meg az 5 dollárt, illetve az aktuális előfizetési díj 50 százalékát. A szövegezésből úgy tűnik, hogy mindkét feltételnek meg kell felelni, azaz egy 1 dolláros csomag nem emelkedhet 6 dollárra automatikusan. Éves előfizetések esetében ez a limit 50 dollár és ugyancsak a korábbi ár 50 százaléka.

Az Apple előre értesíti a felhasználókat bármilyen őket érintő áremelésről levélben és push-értesítésben, de onnantól csak rajtuk múlik, hogy lemondják-e szolgáltatást. Ennek elmaradása esetén az emelt összegű díjjal automatikusan megterhelik a kártyájukat.

A cég a döntést azzal magyarázta, hogy az emberek egy jelentős része akaratlanul hagyja ki a folytatáshoz szükséges felhasználói megerősítés lépését, ami a szolgáltatás felesleges megszakításával jár. Az már más kérdés, hogy ha a felhasználók egy csoportja ennyire hajlamos a figyelmetlenségre, akkor miért lenne jobb a helyzet az áremelésről szóló értesítések kezelésénél…

Forrás: Bitport

További E-gazdaság

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Smart home

Érkezik a leggyorsabb videócsengő

2022. június 28. kedd
klímaberendezések
google

SmartWatch

Menő szíjakkal jön a Google Pixel Watch

2022. június 23. csütörtök

Smart home

Ilyen szempontok alapján választunk klímát

2022. június 22. szerda
ikea

Kütyük

Bakelitlejátszót dobott piacra az IKEA

2022. június 16. csütörtök

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu