Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kifejezetten félrevezető a kiszivárogtatás az Apple szerint

apple

E-gazdaság

Kifejezetten félrevezető a kiszivárogtatás az Apple szerint

Kifejezetten félrevezető a kiszivárogtatás az Apple szerint

Ahogy arról már az Origo is beszámolt, az Apple egyre keményebben igyekszik lecsapni a szivárogtatókkal szemben, így néhány nappal ezelőtt küldött egy bírósági felszólítást egy kínai úriembernek, aki valamilyen módon hozzájutott egy idén megjelenő új iPhone prototípusához.

AZ APPLE NEM CSAK EL SZERETNÉ TÜNTETNI A KISZIVÁRGOTT KÉSZÜLÉKEKET, HANEM AZT IS SZERETNÉ MEGTUDNI AZ ILLETÉKESTŐL, HOGY KIKEN KERESZTÜL JUTOTT HOZZÁ A PROTOTÍPUSHOZ.

A szálak ugyan az Apple helyi gyártópartneréhez, a Foxconnhoz vezetnek, azonban nem tudni, hogy a szivárogtatásért az Apple saját alkalmazottai, vagy a Foxconn munkatársai a felelősek. Mindenesetre több külföldi lap is arról számolt be, hogy egy egészen konkrét kör épült ki, amelyik ezzel foglalkozik.

Az Apple most újra figyelmeztetést adott ki, mely szerint a hasonló dolgok nem csak a kereskedelmi titkok megsértésének minősülnek, hanem más módokon is károsak lehetnek. Ha például ilyen prototípusok eljutnak külsős cégekhez, akkor már előre elkezdhetnek mondjuk tokokat gyártani a hivatalosan még nem is létező készülékhez.

Ez az Apple szerint azért is lehet problémás, mert sokszor a kikerült prototípusok nem egyeznek meg a végső termékkel, így rengeteg olyan termék készülhet, amik végül nem illeszkednek egyetlen megjelenő telefonra sem. Ezzel pedig tulajdonképpen a leendő iPhone-ok vásárlóit verik át, akik adott esetben “előre felkészülnek”, és megveszik a tokot a piacról.

Forrás: ORIGO

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés