Connect with us

technokrata

Ezen a listán sok cég szeretne rajta lenni

E-gazdaság

Ezen a listán sok cég szeretne rajta lenni

Ismét a világ legetikusabb vállalatai közt a Xerox.

Az etikus üzleti folyamatok mellett kiálló és azok elterjedését elősegítő Ethisphere Institute 2016-ban is a világ legetikusabb vállalatai közé sorolta a Xerox-ot. A cég ezt a kitüntetést megalapítása óta, azaz immár tíz esztendeje folyamatosan elnyeri köszönhetően annak, hogy elkötelezett az etikus üzleti magatartás gyakorlásában.

A Világ Legetikusabb Cége (The World’s Most Ethical Company) értékelés a rangos Ethisphere Institute etikai hányados (EQ) besorolásán alapszik, amely hosszú évek kutatásainak, szakértői munkájának eredményeként született meg.  Az EQ meghatározása objektív, egységes, szabványosított szempontrendszer szerint zajlik, és számos területre kiterjed.

business

A felmérés elkészítése során a vállaltirányítás, a kockázatok, a fenntarthatóság, a vállalati működés és az etika vonatkozásában is megvizsgálják a cégeket. Az összpontszám öt fő kategória eredményei mentén áll össze.  Ezek az etika és megfelelősségi program (35%), a társadalmi szerepvállalás és felelősségvállalás (20%), a vállalati kultúra (20%), a vállalatvezetés (15%) illetve az irányítás, innováció, és reputáció (10%).

Az Ethisphere Institute által felállított szempontrendszernek való megfelelés versenyelőnyt is jelent. Azt demonstrálja, hogy az adott vállalat milyen példát mutat a társadalmi szerepvállalás, a tisztességes működés és az átláthatósság terén. Ezek pedig értéket képviselnek a befektetők, vásárlók, munkavállalók, illetve más közösségek számára és ennek köszönhetően támogathatják is a fenntartható üzletfejlesztést.

Az idei összes díjazott itt található meg:

http://worldsmostethicalcompanies.ethisphere.com/honorees/Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin