Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nemcsak neked fontos: így választanak bankot a nagyvállalatok

E-gazdaság

Nemcsak neked fontos: így választanak bankot a nagyvállalatok

A cégek kétharmada a biztonsági szempontból megbízhatóbb bankokat választja a Kaspersky Lab felmérése szerint.

A felmérés kimutatta, hogy 10-ból 9 cég (94%) használ különféle online banki szolgáltatásokat a napi működése során. Az, hogy a cégek a bankfiókok meglátogatása nélkül használhatják a banki szolgáltatásokat, számos előnnyel jár többek között gyorsabb ügyintézéssel és a működési költségek csökkenésével. Ugyanakkor ennek a kényelemnek ára van, mivel a vállalatokat kiteszi az online pénzügyi csalások kockázatának és lehetővé teszi a kiberbűnözők számára, hogy egy újabb módon férhessenek hozzá a vállalati IT infrastruktúrához.

A bizalmas információk megvédése a cégek egyik legfőbb szempontja, amikor bankot választanak. A megkérdezett vállalatok közel háromnegyede (72%-a) mondta azt, hogy a bankokat biztonsági reputációjuk alapján választják, és 10-ből 9 vállalat (88%) hajlandó akár többet is fizetni, hogy egy olyan bank legyen a partnere, amely  fejlett biztonsági szolgáltatásokkal és jó biztonsági múlttal rendelkezik. A cégek 43%-a szerint saját maguknak is további lépéseket kell tenniük a pénzügyi tranzakciók megvédése érdekében.

bankhacker punish

Hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsák üzleti ügyfeleiknek, és biztosítsák számukra a nyugalmat adataik és tranzakcióik biztonságát illetően, a bankoknak  egy átfogó biztonsági megközelítésre van szükségük. A Kaspersky Fraud Prevention segít a bankoknak megvédeni IT infrastruktúrájuk minden elemét, beleértve a mobil banki appokat is. A Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints teljes körűen megvédi az ügyfeleket és számítógépeiket a pénzügyi csalásoktól, így egyszerűen és kényelmesen bankolhatnak anélkül, hogy magukat vagy szolgáltatójukat kockázatnak tennék ki.

Ross Hogan, a Kaspersky Lab Global Head of Freud Prevention elnöke a következőket nyilatkozta: “A mai, technológia által működtetett környezetben a bankok nagyon hasonlóan működnek az informatikai cégekhez. Minden interakciójuk az ügyfelekkel és partnereikkel számítógépesített, továbbá az információt online tárolják és osztják meg. Azonban az előnyök ellenére ez a megoldás sérülékennyé teszi a banki folyamatokat, és az IT infrastruktúrába való bármely illetéktelen behatolás óriási adatvesztést, vagy ami még ennél is rosszabb pénzügyi veszteségeket és a jó hírnév elvesztését eredményezheti. Ezért rendkívül fontos, hogy a bankok egyre inkább úgy gondolkozzanak, mint az informatikai cégek, és elsődlegessé tegyék a biztonságot, amikor fejlesztik és nyújtják szolgáltatásaikat.”



Szólj hozzá!

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés