Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl sok a 3D a Playstationnek

Smart home

Túl sok a 3D a Playstationnek

Gyengébb felbontást a háromdimenziós látványvilághoz.

Nincs két hónapja, hogy beszámoltunk a Sony 3D-s játéktörekvésének legújabb állomásáról. A június 10-ére datált első frissítések nyitották meg a sort a harmadik generációs Playstation 3D-s tartalmak megjelenítésének támogatásában. Ehhez persze a felhasználónak rendelkeznie kell 3D-s televízióval is (ami a konzol harmadik generációs tulajdonosainak javát ki is zárja a lehetőségből). Elsőként egyébként a Super Stardust, a WipeOut és a Pain kapta meg a szükséges update-eket.

Az azóta eltelt időben a japánok felmérték lehetőségeiket, és közzétették ajánlásaikat a sztereoszkóp 3D-t támogató játékokat fejlesztők számára. Ezt átböngészve kiderült, amire sokan számítottak: nem elég izmos a PS3 hardvere a háromdimenziós tartalmak natív, csúcsfelbontású megjelenítéséhez. Ez nem is csoda, hiszen a 3D-s őrület még csak most kezd kibontakozni, miközben a konzol már évek óta a piacon van.

Nem kell azért nélkülöznie az új lehetőséget a vastag pénztárcákkal megáldott játékrajongóknak. A Sony azt javasolja fejlesztői számára, hogy vegyék vissza a felbontást, tehát ahelyett, hogy natív 1080p-s látványvilágot kínálnának, inkább 720p-s felbontással jelenítsék meg a játékokat a televíziós készülékeken. Sztereoszkóp 3D-nél ugyanis a két szem számára különböző képet kell megjeleníteni, azaz kvázi duplájára ugrik a számítási igény – így pedig a Playstation 3-ból már nem feltétlen lehet – full HD mellett – másodpercenként 60 képkockát kipréselni.

Ironikus – bár a japánok nem láthatták előre fél évtizeddel ezelőtt -, hogy a Sony tíz éves életciklust jósolt konzolgépe számára, de már az ötödik évben butítani kell a grafikán, ha lépést akar tartani a megjelenítés fejlődésével. Persze nem akkora gond ez, hiszen, amint már korábban említettük, a PS3 tulajdonosoknak csak néhány ezrelékét érinti a 3D-s teljesítmény-visszafogás problémája.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés