Connect with us

Hirdetés

technokrata

Energiát takarít meg a Google

Smart home

Energiát takarít meg a Google

A Google szoftverének és az Energy nevű cég intelligens mérőeszközének a segítségével akár tizenöt százalékkal is csökkenthető az otthoni energiafogyasztás.

A Google Power Meter nevű szoftvere az otthoni energiafogyasztás valós idejű nyomon követését teszi lehetővé egy személyi számítógép segítségével. A cég szerint az energiafogyasztásról szóló pontos információ 5-15 százalékkal mérsékelheti a háztartások energia igényét.

A februárban bemutatott program csak az intelligens mérőeszközök adatainak a feldolgozására képes, ezek a közműveknek folyamatosan információt küldő műszerek azonban még nem terjedtek el széles körben. A keresőjéről ismert cég ezért most, az Energy nevű céggel közösen piacra dobott egy, a szoftverrel együttműködő intelligens mérőórát a Ted 5000-et. A készülék kétszáz dollárba kerül, és képes a közművek mérőeszközeinek a helyettesítése.

A keresőjéről ismert cég az Energy nevű cég mellett az energiaszolgáltatókkal is szeretne együttműködni a szoftverének a népszerűbbé tétele érdekében és a háztartások energia fogyasztásának visszafogásáért. Az amerikai vállalat a környezetvédelmi programja keretében korábban geotermikus és napenergiát hasznosító cégekbe fektetett pénzt, és támogatta olyan hálózatok kiépítését, amik a jelenleginél gazdaságosabban juttathatják el az elektromos áramot a háztartásokba, írja a Reuters.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés