Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell segíti a Texasi Egyetem kutatásait

Smart home

A Novell segíti a Texasi Egyetem kutatásait

A houstoni székhelyű Texasi Egyetem Egészségtudományi Központja (University of Texas Health Science Center – UTHSC-H) a kutatási munkák 12 telephelyen, számos platformon történő támogatására a Novell központosított munkaállomás-felügyeleti megoldását választotta.

Az intézmény, amely Texas állam egészségügyi egyetemei közül első helyen áll a gyermek-egészségügyi és fejlődési vizsgálatok területén, fokozottan ügyel a biztonságra, mivel  több mint 3500 diákja és 4400 dolgozója számára kell biztosítania hogy csak az arra jogosult felhasználók férhessenek hozzá a megfelelő adatokhoz. Az egyetem a Novell Identity Managerrel szinkronizálja a különböző platformok (UNIX AIX, Sun Solaris, Microsoft Windows, NetWare és Linux) között a felhasználói adatokat, így 75%-kal csökkent a szükséges felhasználói jelszavak száma – így a rendszergazdák is 60 %-kal kevesebb idő alatt tudnak létrehozni egy-egy felhasználói fiókot. A Novell ZENworks segítségével pedig 80%-kal csökkentették az informatikai célú utazások idejét, hiszen csak a feltétlenül szükséges esetekben kell fizikailag is jelen lenni a munkaállomások javításánál.

A Novell Identity Manager automatikusan szinkronizálja a felhasználói azonosítókat a kapcsolódó alkalmazásokkal, így szükségtelenné teszi a kézi frissítést. A központban több operációs platformot is üzemeltetnek, ezért az egyetemnek olyan megoldásra volt szüksége, amely központosítja és egyszerűsíti a felhasználói felügyeletet az összes alkalmazáson és platformon. A számos alkalmazást lefedő pontos felhasználói adatok segítségével az egyetem megfelelően teljesítheti a HIPAA-szabályozásokat is, valamint könnyebben követheti, hogy kinek van hozzáférése az egyes információkhoz. A szervezet egyszerűen szolgáltathat megfelelő szintű hozzáférést a felhasználóinak, és azonnal meg is vonhatja azokat, amennyiben nincs már rá szükségük. Az egyetem a Novell Access Manager rendszert használja a belső weboldalakon és a Novell eDirectory címtárban tárolt adatok alapján végzett felhasználói hitelesítéséhez.

A Novell ZENworks termékcsalád használatával az egyetem központosította a munkaállomások felügyeletét, ami 80%-kal csökkentette az informatikai célú utazások idejét, mert szükségtelenné vált a munkaállomások felkeresése a frissítések során. Az egyetem átlagosan három évig használ egy asztali gépet, ezért folyamatosan újabb gépeket telepítenek – ezek lemezképének elkészítése korábban egy órát vett igénybe, most csupán öt percre van szükség. Az informatikusok így napok helyett percek alatt telepíthetnek új alkalmazásokat vagy frissíthetik azokat, és garantálhatják a telepítések egységességét. Az egyetem a Novell ZENworks segítségével a leltárkészítést is automatizálta, így pillanatok alatt naprakész jelentéseket állíthat elő a hardver- és szoftverhasználatról. A megoldás jobb licencmegfelelőséget és pontos információkat biztosít, így leegyszerűsíti az informatikai szakemberek számára a frissítések megvalósításához szükséges döntéshozatalt.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés