Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rövidebb lesz a karácsonyi szezon

Smart home

Rövidebb lesz a karácsonyi szezon

A tavalyinál koncentráltabb lesz a karácsonyi szezon: a vevők kivárása miatt akár tíz napra is rövidülhet – mondja Várkonyi Balázs.

A kereskedők éves forgalmuk 25-40 százalékát ekkor realizálják. Idén emelkedhet az internetes vásárlás jelentősége: az ED például 2009-hez képest 30-35 százalékos vevőszám-növekedést prognosztizál az évben. Vajda szerint az idei karácsony slágertermékei a digitális földi sugárzású adók vételéhez szükséges DVB-T eszközök, televíziók, multimédiás eszközök és a beépíthető háztartási gépek lehetnek. Várkonyi az okos telefonok mellett az otthoni médiacenterek nagyobb forgalmára számít, de reneszánszukat élik a háztartási gépek, és nem csökkent a laptopok és netbookok népszerűsége sem. Az cégvezető úgy véli, az úgynevezett tábla pc-k kezdenek felzárkózni a netbookok mellé, ezek azonban inkább már a jövő év slágerei lehetnek.

Vajda Péter, az eBolt Kft. ügyvezetője szerint sok múlik az év végi forgalmon. Amennyiben az kedvezően alakul, a netes áruház éves forgalma több mint ötödével múlhatja felül a tavalyit.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés