Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rendkívül nagy látószögű új zoom objektív

Smart home

Rendkívül nagy látószögű új zoom objektív

A Nikon bemutatta az AF-S DX NIKKOR 10-24 mm f/3.5-4.5G ED objektívet.

Az új NIKKOR DX-formátumú, nagy látószögű zoom objektív gyújtótávolság-tartománya 15 milliméternél kezdődik, FX/35 mm-es formátumban kifejezve. Az újdonság tökéletes eszköz lehet azon felhasználók számára, akik nagy látószöget igénylő helyzetekben, például egy kicsi szobában akarnak fényképezni, illetve építészet- vagy tájképfotózással foglalkoznak.

Ludovic Drean, a Nikon Europe objektívekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: ˝Ez a nagyszerű új objektív tökéletesen illeszkedik a Nikon D300 és a Nikon D90 felhasználóinak igényeihez, de a többi középkategóriás digitális tükörreflexes fényképezőgépünkkel is remekül együttműködik. A Silent Wave Motornak köszönhetően a beépített motor nélküli gépekkel – például a D40-nel és a D60-nal – is használható. A kedvező ár valójában nem tükrözi az objektív kiváló minőségét: a modell nagy teljesítménye, minimális torzítása és az összeszerelés minősége szinte megegyezik az AF-S DX Zoom-Nikkor 12–24 mm f/4G IF-ED objektívével˝.

Az AF-S DX NIKKOR 10–24 mm f/3.5-4.5G ED objektív gyújtótávolság-tartománya 10-24 milliméter, ami FX/35 milliméteres formátumban kifejezve 15-36 milliméternek felel meg. A gyűrű típusú Silent Wave Motor (SWM) jóvoltából az automatikus élességállítás halk és gyors. Az optikai rendszert a digitális tükörreflexes gépekkel való használatra optimalizálták: ED üvegelemet és aszférikus lencsetagot is tartalmaz. A képalkotási teljesítménye kiemelkedő, nagy felbontású, nagy kontrasztú képeket készít, egyúttal minimálisra csökkenti a kromatikus eltérést.

A belső élességállítás (IF) révén élességállítás közben az objektív hossza nem változik, ami növeli a tartósságot, továbbá lehetővé teszi nehezebb tartozékok alkalmazását is. Az objektívnek két élességállítási módja van – M (manuális élességállítás) és M/A (automatikus élességállítás manuális prioritással). Az M/A mód lehetővé teszi az azonnali, egyszerű átváltást az automatikus és a manuális élességállítás között, még automatikus élességállítás közben is, az élességállító gyűrű elforgatásával.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés