Connect with us

Hirdetés

technokrata

Piacon a 8 megapixeles, karcsú LG csúszkamobil

Kütyük

Piacon a 8 megapixeles, karcsú LG csúszkamobil

Az LG a nagy felbontású kamera modult ezúttal karcsú formával párosította.

Az LG tartotta magát korábbi ígéretéhez, miszerint novemberben megkezdi a KC780-as mobiltelefon kereskedelmi forgalmazását: az újdonság elsők közt az Egyesült Királyságban jelent meg a piacon, ahol is az Orange nevezetű szolgáltatónál új előfizetés vásárlása és hűségnyilatkozat vállalása esetén gyakorlatilag ingyen és bérmentve kapható a telefon. Ezzel kapcsolatban sajnos nem túl jó hír, hogy a KC780-at a hazai LG várhatóan nem fogja hivatalosan forgalmazni, mint azt az ugyancsak 8 megapixeles kamerás LG Renoir hazai sajtóbemutatóján megtudtuk. Ez persze nem jelenti azt, hogy szürkeimportban ne érkezne majd Magyarországra ilyen készülék…

Az újdonság kamera moduljában egy 8 millió képpontot (3.264×2.448 pixel) számláló CMOS szenzor teljesít szolgálatot. A videófelvevő D1, vagyis 720×480 pixeles felbontás mellett 30 képkocka/másodperc sebességű felvételeket készít. A vaku sajnos nem xenonos, hanem LED-es, ezenkívül pedig említést érdemel, hogy a Schneider-Kreuznach optikás és autofókuszos kamera arcfelismerésre, képstabilizálásra és vörösszem-hatás csökkentésre is képes, maximális fényérzékenysége pedig ISO1600.

A háromnormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) készülék többek közt azért lehet olcsó, mert a HSDPA, az UMTS, a Wi-Fi és a GPS is kimaradt belőle, így a vásárlóknak ezúttal be kell érniük az EDGE, GPRS és Bluetooth (2.1) wireless technológiákkal. A szétcsúsztatható kialakítású LG KC780 belső memóriája 140 MB kapacitású és microSD memóriakártyákkal bővíthető (maximum 8 GB).

A 119 gramm tömegű telefon csukott helyzetben 107 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 13,9 milliméter vastag, a 2,4 colos TFT kijelző pedig QVGA (320×240 pixel) felbontású és 262 ezer színárnyalatú. Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a DivX támogatásról, az RDS funkciós sztereó FM rádióról, a mozgásszenzorról, az egyedi Bluetooth-webcam funkcióról, illetve a 900 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról (450 órás készenlét, 6 órás beszélgetési idő).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés