Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy mobilgyártóval ismét kevesebb

Kütyük

Egy mobilgyártóval ismét kevesebb

Legutóbb a Sagem, most pedig a Bang & Olufsen jelentette be távozását a mobilpiacról.

A dán gyártó munkatársai hivatalos formában is bejelentették, hogy a jövőben már nem lesznek elérhetők a kereskedelmi forgalomban Bang & Olufsen márkajelzésű mobil készülékek.

A vállalat első embere azzal indokolta a döntést, hogy a gazdasági világválság miatt az emberek mostanság nem, hogy többet, hanem inkább a korábbiaknál kevesebbet hajlandóak kifizetni egy-egy telefonért, így a Bang & Olufsen drága készülékeinek egyszerűen nincs létjogosultsága. Emlékezetes, hogy az első Bang & Olufsen mobil, a Serene 2005 végén debütált, és nem éppen alacsony árával, valamint rendkívül egyedi formájával sokkolta a piacot. A cég második telefonja, a Serenata 2007 végén érkezett, és elődjénél némileg fejlettebb technológiákat vonultatott fel. A Serene és a Serenata közös vonása, hogy megszületésüknél a dél-koreai Samsung bábáskodott. A Samsung egyébként számos különböző mobiljába integrál Bang & Olufsen audió technológiákat.

A Bang & Olufsen egyébként nem csak a mobiltelefon piacról távozik: a cég mostantól felhagy a DVD-lejátszók és a DVD-felvevők gyártásával is, a jövőben pedig a high-end zene rendszerek és televíziós készülékek fejlesztésére kíván koncentrálni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés