Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: LG HB620T digitális TV-tuneres kagylómobil

Kütyük

Teszt: LG HB620T digitális TV-tuneres kagylómobil

Az LG HB620T típusjelzésű készülék csak felénk olyan ritka, mint a fehér holló – a fejlett nyugat-európai országokban sokkalta gyakoribb. Következzék hát a telefon élőfotós bemutatója!

Az LG HB620T egyediségét az adja, hogy nem DVB-H, hanem DVB-T szabványú TV-vevő került bele, annak minden előnyével és hátrányával. A gyártó ezúttal azért döntött a DVB-T mellett, mert Nyugat-Európában ez a hagyományos digitális TV szabvány sokkalta elterjedtebb, mint a kifejezetten mobilokra optimalizált DVB-H, no és persze ingyenes is. Hátrányt jelent azonban a DVB-H-nál nagyobb fogyasztás, illetve, hogy a DVB-T transzponderek nem egyforma frekvenciákat használnak.

A TV-nézés megkezdéséhez elegendő szétnyitni a telefont, kihúzni a teleszkópos antennát, majd pedig megnyomni a kijelző alatt található dedikált TV-gombot. A készülék ezt követően elkezdi pásztázni a TV-csatornákat és a digitális rádióadásokat, mindenesetre kár, hogy hagyományos sztereó FM rádió nincs a telefonban. A TV funkció menüjében beállíthatjuk, hogy TV-zés közben kívánunk-e bejövő hívásokat, vagy üzeneteket fogadni – egy feltöltéssel maximum 2,5 órán keresztül nézhetjük a televíziós adásokat.

Egy TV-zésre kihegyezett telefontól egy átlagosnál nagyobb kijelzőt várna el az ember fia, ehhez képest az LG HB620T-be szerelt TFT LCD mindössze 2 colos képátlóval rendelkezik. A 320×240 pixeles felbontás mellé egyébként 262 ezer színárnyalat társul. A miniatűr külső kijelző elsősorban hívófél kijelzésre lett kitalálva, a mellette elhelyezett digitális fényképezőgép modul pedig 2 megapixeles felbontású, de vakut és autofókuszt sajnos nem kapott, a maximális videófelbontás pedig 320×240 pixel. A sorozatfelvevő 3, 6, illetve 9 darab felvételt képes készíteni, ugyancsak QVGA felbontásban.

Végül, de nem utolsó sorban szólnunk kell még a 100 MB belső memóriáról, a microSD bővíthetőségről (ehhez szét kell szedni a telefont), a villámgyors, akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességre képes HSDPA adatátvitelről, a Bluetooth 2.0-áról, illetve az 1.000 férőhelyes telefonkönyvről. A 110 gramm tömegű LG HB620T csukott helyzetben 89 milliméter hosszú, 55 milliméter széles és 18 milliméter vastag, energiaellátásról pedig egy 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés