Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

mIRC 6.3

Letölthető a legismertebb IRC-kliens friss, Vistán is működő változata.

Windows-os környezetben talán a legtöbbek által használt IRC-kliens a mIRC program (letöltés), melyet Khaled Mardam-Bey jegyez. Népszerűségének oka, hogy nagymértékben testre szabható, tartalmaz minden olyan funkciót, amivel a unixos, Macintosh-os és Windows-os kliensek bírnak. Emellett egyszerű, letisztult kezelőfelülettel rendelkezik – ez a hosszú évek fejlesztésének tükrében nem meglepő.

Milyen speciális funkciókkal látták el? Kezeli a színeket a szöveges kommunikációban, rendelkezik DCC file-küldési és fogadási képességekkel, programozható alias-okkal is felvérteztethető. Ellátták eseménykezelővel, helyérzékeny felpattanó menükkel, és a használóinak többsége körében népszerű a switchbar funkciója is. Természetesen hangtámogatással is bír, elérhető általa a Web stb.

Legújabb, 6.3-as verziójában végre teljes Vista kompatibilitást kapott az alkalmazás. Ebben a kiadásban már minden beállítás a felhasználó Application DatamIRC mappába kerül mentésre alapértelmezettként; illetve a telepítő végre képes az adminisztrátori és a standard felhasználói accountok között különbséget tenni – az installálást pedig ennek megfelelően elvégezni. Fejlesztettek a system tray-ben megjelenő ikon funkcionalitásán is: már olyan változatos események kijelzésére is használható, mint beérkező üzenetekre vagy felhasználók ki/belépésére való figyelmeztetések.

A legújabb, 6.3-as változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés