Connect with us

Hirdetés

technokrata

9 GB-os ingyenes e-mailkapacitás

Kütyük

9 GB-os ingyenes e-mailkapacitás

Többszöröződött a Gmail tárterület.

Többször is írtunk már a Google webes levelezőszolgáltatásáról, mely először egy, majd két gigabyte-nyi tárhelyet nyújtott az elektronikus üzenetek számára. Ezzel sokáig abszolút rekordot állított fel az amerikai vállalat; riválisai csak követték az internetezőket kényeztető szolgáltatást. Pár hónapja azonban a Yahoo bejelentette, hogy korlátlan kapacitást kínál az e-maileknek.

Ugyan nem korlátlan, de jelentős növekedést könyvelhetett el néhány Gmail felhasználó a napokban – a Google talán így akarja kifogni a szelet riválisa vitorlájából. Arról számolt be ugyanis néhány, az amerikai keresővállalat rendszerét használó internetező, hogy 9 GB-osra (egészen pontosan 9030 MB-ra) ugrott fel postafiókjuk kapacitása. Nem egyöntetűen, általános érvénnyel zajlott le ugyanakkor a változás, a felhasználók többségének be kell érnie „mindössze” 2 GB körüli mérettel. Egyelőre nincsen megbízható információ arról, hogy a növekedés vajon megfontolt döntés következménye volt, vagy valamilyen (rendszer)hiba okozta.

Nemrég írtunk arról, hogy más téren is növelt a Google: május közepén jelentette be a vállalat, hogy duplájára emelik az elküldhető csatolmány maximális méretét – a korábbi 10 MB-os korlát immár 20 MB-ra hízott, vagyis akár ekkora méretű file-okat is el lehet küldeni az amerikai keresőóriás online levelezőrendszeréből. Néhány hónapja pedig azért került rivaldafénybe a szolgáltatás, mert végre hivatalosan is megnyílt mindenki számára (korábban évekig csupán meghívásos alapon lehetett regisztrálni). A Gmail további előnye, hogy magától is aktívan védekezik a kéretlen levelek ellen, de a felhasználók maguk is fokozhatják hatékonyságát az “Ez Spam” gomb használatával. A gmailes levelek POP-os elérhetőségének köszönhetően bármilyen offline levelezőprogrammal letölthetők.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés