Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google elvesztette a Gmailt

Kütyük

A Google elvesztette a Gmailt

Nincs joga használni az amerikai vállalatnak a Gmail nevet.

Legalábbis Németországban. Hogyan történhetett ez?

Nos, az egész még 2000-ben kezdődött. Ekkor kezdte ugyanis Daniel Giersch használni a G-Mail nevet az országban, vagyis négy évvel azelőtt, hogy a Google kitalálta volna: ez lesz a neve e-mailszolgáltatásának. Gyakorlatilag a pereskedés szinte azonnal elindult, ahogy az amerikai vállalat megjelent a Gmail márkával 2004-ben az Interneten. Giersch ugyanis nem kívánt megválni a névtől: a német férfi szintén e-mailes szolgáltatást nyújtott a G-Mail égisze alatt.

Az elmúlt három év során több bíróságon is szembekerült egymással a két fél. A Google ugyanis beperelte Giersch-t több európai országban (Spanyolországban, Portugáliában és Svájcban) is, hogy rávegye a férfit, engedjen Németországban az amerikai vállalat nyomásának. Tell Vilmos hazájában ráadásul ejtették is az ügyet, így most Giersch-nek magának kell kiharcolnia az igazát ebben az államban is – ami a német bíróság ítélete után bizonyára nem lesz olyan nehéz.

Mit is állapított meg pontosan a nemrég hozott bírói döntés? Azt, hogy a férfi megfelelően regisztrálta az eredeti márkanevet; a Google pedig kérdezés nélkül tulajdonította el azt Giersch-től. Ráadásul a bíróság úgy találta, hogy a jogi helyzet annyira egyértelmű, ezért nem tette lehetővé a Google számára, hogy fellebbezzen a döntés ellen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés