Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új alapanyag a mobiltévé és az internet számára

Smart home

Új alapanyag a mobiltévé és az internet számára

Videokazetták helyett digitális anyagok készülnek.

A legnagyobb brit TV-társaság, a BBC világszerte átáll a digitális programgyártásra. A koncepciót, melynek neve Digital Media Initiative (DMI) és a maga nemében az egyik legnagyobb Európában, a Siemens IT Solutions and Services (SIS) valósítja meg számára. Az új IT-megoldással az adásokat rövidebb idő alatt és olcsóbban lehet előállítani.

Eddig a TV-műsorok (anyagok) előállításához videokazettákat használtak a BBC-nél. Az archívumokban kézzel feliratozott kazetták halmozódnak, de az analóg filmanyagok ideje most lejár. A DMI révén a BBC teljesen digitális működésmódra áll át mind a gyártásban és archiválásban, mind pedig a TV-anyagok átvitelében és elosztásában.

A BBC hatalmas archívum-kincsét a jövőben a „Digital Library” fogja tárolni. A megoldás, amely egyidejűleg archívum és digitális könyvtár, a szerkesztőknek központi munkaplatformként szolgál. Íróasztaluk illetve PC-jük mellől, digitális szerkesztő és vágó rendszerek segítségével dolgozhatnak a TV-anyagokon és hozhatják kész állapotra azokat. Különféle formátumokat lehet előállítani, például klipeket és podcastokat mobiltévé és internet céljaira.

Az SIS a BBC technológia-partnereként és rendszerintegrátoraként fejleszti ki, valósítja meg , teszteli és működteti a DMI-t. A feladat részei többek között: nagy teherbírású hálózat- és szerver-architektúra a hatalmas adatmennyiségekhez, egy „work-in-progress” megoldás az anyagok gyártásának dokumentálására, egy portál-architektúra, amely szabályozza, hogy melyik munkatárs milyen anyagokhoz férhet/nyúlhat hozzá, továbbá „playout-rendszerek” a TV-reklámok és a tulajdonképpeni műsorok másodperc pontosságú kombinálására.

A Siemens korábban már a BBC Scotland számára létrehozta a glasgowi adóközpont számára a komplett digitális infrastruktúrát és adástechnikát, amely 2007-ben állt üzembe.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés