Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélsebes új csúszkamobil a Samsungtól

Kütyük

Szélsebes új csúszkamobil a Samsungtól

A dél-koreai gyártó bemutatta első HSUPA-képes telefonját.

Manapság már egyre több mobiltelefonban ott a HSDPA technológia, mely megfelelő lefedettség esetén 1,8, 3,6, vagy éppen 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességet biztosít. Ez eddig rendben is van, de mi újság a feltöltési sebességgel?

Míg a HSDPA a letöltés, addig a HSUPA a feltöltés felgyorsítására hivatott: a Samsung most debütált első HSUPA mobilja akár 2 Mbit/s-os sebességgel is képes az adatok feltöltésére (HSDPA: 3,6 Mbit/s). Zárójelben megjegyzem, hogy a Sony Ericsson februárban bejelentett, a kereskedelmi forgalomban pedig valamikor az év végén debütáló Xperia X1 okostelefonja hasonló HSUPA támogatással büszkélkedhet.

A 101,5x53x16,8 milliméter méretű és Windows Mobile 6 operációs rendszerű, Samsung SCH-M470 típusjelzésű újdonság a HSUPA-t leszámítva egyébként nem túl különleges készülék. A szétcsúsztatható kialakítású telefonban egy QVGA kijelző és egy 2 megapixeles felbontású kamera lakozik, ezenkívül pedig szólnunk kell még a Wi-Fi támogatásról, a Bluetooth 2.0-ról, a Push E-mail funkcióról, a 256 MB-os integrált memóriáról, a microSD bővíthetőségről (maximum 2 GB), illetve a mintegy 600 dolláros (100 ezer forint) kezdőárról.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés