Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mio Lovebird: GPS-es PDA-mobil a javából

Kütyük

Mio Lovebird: GPS-es PDA-mobil a javából

Friss infók a Mio új üdvöskéjéről.

A Mio Digiwalker Lovebird névvel először valamikor tavaly nyár végén találkozhattunk, amikor is bejelentették, hogy egy ilyen típusjelzésű masina bizony bezsebelt egy iF Design China Award-ot. Ugyanez a készülék idén év elején IF Product Design Award 2008 díjazásban részesült, a nemrégiben Las Vegas-ban megrendezett CTIA Wireless szakkiállításon pedig végre a nagyközönség előtt is bemutatkozott.

Az igen csak szemre való designt kapott Lovebird egy nagyméretű érintőkijelzővel (320×240 pixel) ellátott PDA-mobiltelefon, melyben többek közt egy GPS-vevő (A-GPS támogatéssal) és egy 3 megapixeles digitális fényképezőgép modul is helyet kapott. Friss információ, hogy az operációs rendszer szerepét ezúttal a vadonatúj Windows Mobile 6.1 Professional tölti be. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Mio újdonság kapcsán szólnunk kell még a GPRS és EDGE támogatásról, a 400 MHz-es órajelű Samsung processzorról, a 64 MB RAM és 2 GB ROM memóriáról, illetve a maximum 5 órás beszélgetési időről.

Zárójelben megjegyzem, hogy a Lovebird egy törpepapagáj féle, melynek egyedei 13-17 centiméter hosszúak és 40-60 gramm tömegűek, és természetesen nagyon színesek. Ki tudja, hogy a Mio miért épp ezt a névadást találta szerencsésnek…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés