Connect with us

Hirdetés

technokrata

100 colos kép a falon: kezdődhet a mobiltelefonos vetítés!

Kütyük

100 colos kép a falon: kezdődhet a mobiltelefonos vetítés!

Hamarosan akár már egy egyszerű mobillal is lezavarható lesz egy gyors PowerPoint prezentáció.

A Microvision bejelentette, hogy a jövő héten Las Vegas-ban megrendezendő CES 2008 szakkiállításon be fogja mutatni első miniatűr projektorát. A SHOW nevet kapott készüléket a gyártó egyszerűen csak ˝Pico-Projector˝-nak nevezi: a leginkább a hagyományos kéziszámítógépekéhez hasonló méretekkel és tömeggel rendelkező masina révén nem csak notebookok, hanem mobiltelefonok, hordozható médialejátszók és digitális fényképezőgépek képe is könnyedén kivetíthető lesz.

A rendkívül parányi tükrök és lézer technológia segítségével működő berendezés lelke alig 7 milliméter mélységű, így könnyen elképzelhető, hogy hamarosan már mobiltelefonokba is be fogják szerelni a szuper-mini kivetítőt. A Microvision SHOW egyébként 848×480 pixeles felbontású képet tud kivetíteni. Attól függően, hogy mekkora a távolság a készülék és a vászon (fal) között, a megjelenített kép 12-100 colos (30-250 centiméter) képátlóval rendelkezhet.

Arról sajnos nem szól a fáma, hogy a Microvision SHOW milyen fényerővel rendelkezik, azt viszont már tudni lehet, hogy egy feltöltéssel maximum 150 percnyi működésre képes a kis masina. A gyártó partnerei egyébként rövid időn belül megkapják az első prototípusokat, a sorozatgyártás pedig várhatóan az idei esztendő második negyedévében kezdődik majd meg. A várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés