Connect with us

Hirdetés

technokrata

Firefox a mobiltelefonokon

Kütyük

Firefox a mobiltelefonokon

Küldjük végleg nyugdíjba a WAP browsert!

Eddig nagyjából egyetlen említésre méltó böngésző készült az okostelefonokra: ez pedig a norvég Opera fejlesztőcsapat nevéhez köthető. Ugyan az Apple átültette a Safarit Iphone-jára, de a nagy médiafelhajtás ellenére a készülék egyelőre csak marginális részesedést tudott elérni a mobiltelefonok piacán. Vagyis a felhasználók döntő többsége két alternatíva közül választhatott, ha a kis kijelzőn webezni akart: Opera Mini vagy integrált WAP browser.

Nemsokára azonban változik a helyzet: a Mozilla Foundation bejelentette, hogy már dolgoznak a Tűzróka mobilos változatán. A Firefox egy ilyen verziója egyébként már létezik; az ebben a környezetben teljesíteni képes kiadás a Nokia N800 tulajdonosok számára biztosít lehetőséget egy ideje, hogy a desktop fronton az Internet Explorer nagy riválisának számító szoftvert használják. Persze ennek meg is van az ára: az alkalmazás minimum 64 MB-nyi memóriát igényel futásához.

Mikorra jelenik meg a nyíltforrású, bővítményekkel tovább gazdagítható mobilos változat? A Mozilla beszámolója szerint 2008-ig semmiképpen, szilveszter után azonban már nem kell sokat várni, hogy ki lehessen próbálni. Aki nem akarja addig halogatni a Firefoxszal való ismerkedést, a legújabb, asztali környezetbe szánt változatot innen töltheti le.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés