Connect with us

Hirdetés

technokrata

28 megabites netezés – mobiltelefonnal!

Kütyük

28 megabites netezés – mobiltelefonnal!

A mobiltelefonos adatátviteli technológiák tovább gyorsulnak.

A Qualcomm bejelentette, hogy még az idei esztendőben ki fogja adni első HSPA+ kompatibilis megoldását, az MDM8200 típusjelzésű ˝Mobile Data Modem˝-et. A 3GPP Release 7 szabványra építkező HSPA+ minden korábbinál nagyobb mobil adatátviteli sebességet valósít meg. A HSPA+ segítségével akár 28 Mbit/s-os letöltési-, illetve 11 Mbit/s-os feltöltési sebesség is elérhető, ezenkívül pedig tovább csökken a válaszidő.

Mint ismeretes, az UMTS (3G) legfeljebb 384 Kbit/s-os download sávszélességet biztosít a felhasználók számára, a HSDPA (3,5G) maximális elméleti sebessége pedig 14 Mbit/s körül alakul. Itt jegyzendő meg, hogy az Ericsson éppen a napokban jelentette be, hogy 2009-re 1 Mbit/s-ra kívánja gyorsítani a 236 Kbit/s-os EDGE-et (2,75G), még pedig az EDGE Evolution révén.

Hazánkban mindhárom mobil szolgáltató rendelkezik UMTS-sel, azonban jelen pillanatban még csak a T-Mobile biztosít HSDPA szolgáltatást az ügyfelei számára. Ez az eleinte 1,5 Mbit/s-os HSDPA ma már 3 Mbit/s-os sebességgel száguld, és valamikor a közeljövőben 7 Mbit/s-ra fog gyorsulni. A T-Mobile CeBIT-es standján egyébként már élőben kipróbálható volt a 7 Mbit/s-os mobil száguldás.

A Mobilkom Austria A1 február vége óta már nem csak HSDPA-t, hanem villámgyors feltöltést kínáló HSUPA-t is szolgáltat, melynek segítségével Európában először 1,4 Mbit/s-os feltöltési sebesség is elérhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés