Connect with us

Hirdetés

technokrata

Brutális tudású új Samsungok

Kütyük

Brutális tudású új Samsungok

Mobil WiMAX – Samsung módra.

A Samsung a 3GSM konferencián mutatja be először a legújabb, mobil WiMAX technológiára alkalmas konvergencia eszközeit. A konferencián a Samsung először tart élő WiMAX demót Európában az SPH-P9000 és SPH-M8100 készülékeivel, és teszi lehetővé, hogy a látogatók maguk is belekóstolhassanak a mobil WiMAX technológiába.

A Samsung új mobil WiMAX eszközei között megtalálható az SPH-P9000 és a SPH-M8100 is. A P9000 igazi mobil WiMAX konvergencia-eszköz, mely szélessávú vezeték nélküli csatlakozást és hang-alapú kommunikációt tesz lehetővé, míg az M8100 az első kereskedelmi forgalomba kerülő mobil WiMAX PDA eszköz. Az új mobil WiMAX technológia csatlakoztathatóságának bemutatására a demonstrációk során kizárólag egy USB hardverkulcs segítségével kerül sor, ami azt jelenti, hogy a felhasználók úgy tudnak hozzáférni a mobil WiMAX és HSDPA szolgáltatásokhoz, hogy az USB hardverkulcsot egy laptophoz csatlakoztatják.

A Samsung számos tesztet hajtott végre különböző partnerekkel világszerte. Jelenleg hét teszt van folyamatban, melyeket 2007-ben újabbak követnek. A 2006 augusztusi Samsung 4G Fórumon megtartott demonstráció bizonyította a mobil WiMAX teljesítményében rejlő lehetőségeket, és azt, hogy átvihető 4G-re, akár 100 Mbps adatátviteli sebességgel is, melyet egy mozgó buszon sikerült elérni, illetve álló helyzetben 3,5 Gbps elérési sebességgel.

SPH-P9000
A P9000 egy ˝UMPC˝ (ultra mobil PC)-szerű eszköz, mely a mobil WiMAX technológia segítségével képes hangos és multimédiás adatkommunikációra. A készülék Windows XP-t, egy 30 GB-os merevlemezt, 256 MB RAM-ot, egy 1GHz-es CPU-t, WiMAX-ot, CDMA EV-DO-t, valamint egy 1,3 megapixeles kamerát tömörít egy kompakt, 142x93x30 milliméter méretű, 12,7 centiméteres kijelzővel ellátott, mindössze 560 gramm tömegű készülékben. A P9000 teljes QWERTY billentyűzettel rendelkezik a gyors és kényelmes gépelés és böngészés érdekében, míg az MP3 lejátszó, a VOD és a kamera funkciók a multimédiás lehetőségek tömkelegéhez biztosítanak egyszerű hozzáférést.

SPH-M8100
Az M8100 a világ első mobil WiMAX telefonja. Egyéb nagysebességű adatátviteli szolgáltatások mellett földi digitális multimédia-sugárzás (T-DMB) segítségével lehetővé teszi, hogy a felhasználók videokonferenciát folytassanak és televíziós tartalmakat töltsenek le. A szétcsúsztatható telefon 7,1 centiméteres, 65 ezer színű érintőkijelzővel, TV-kimenettel, MMC kártyaslottal és két kamerával van ellátva: egy 2 megapixelessel, valamint egy VGA kamerával videohívásokhoz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés