Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toplista: mely mobilok sugároznak legjobban és legkevésbé?

Kütyük

Toplista: mely mobilok sugároznak legjobban és legkevésbé?

Lássuk, hogy a különböző mobiltelefonok mekkora sugárzást bocsátanak ki magukból!

Amikor mobiltelefon vásárlásra adjuk fejünket, általában az alapján szoktuk mérlegelni döntésünket, hogy a kiszemelt modellek designja mennyire tetszik, mekkora a szolgáltatási körük, bővíthetők-e, illetve nem utolsó sorban, hogy milyen áron juthatunk hozzájuk. Van azonban egy tényező, melyet a legtöbb esetben figyelmen kívül hagyunk, noha éppen ez a tényező hathat ki az egészségünkre.

Ez pedig nem más, mint a készülékek sugárzására jellemző SAR érték. Az európai piacokon csak azok a telefonok kerülhetnek forgalomba, melyek 2 W/kg alatti SAR értékkel rendelkeznek, az USA-ban viszont már csak azok, melyek 1,6 kg/W alatt tudnak maradni. Először vegyük át gyorsan azokat a mobilokat, melyek a legkevésbé terhelik sugárzással az emberi szervezetet, aztán pedig majd következzenek a legnagyobb sugárzású modellek!

Napjaink egyik legkevésbé sugárzó mobiltelefonja az LG első európai csokimobilja, a KG800, melynek SAR értéke mindössze 0,08 W/kg, legalábbis a gyártó által közölt adatok szerint. E tekintetben ugyancsak jól teljesít a Samsung nemrégiben debütált, teljesen egyedi kialakítású zenemobilja, az SGH-X830, lévén, hogy SAR értéke 0,12 W/kg. 0,16 W/kg-os értékével a Sony Ericsson nem éppen vadonatúj Z600-as telefonjának sincs éppen szégyenkeznivalója.

A toplista másik végén a méretes külső antennát kapott Palm Treo 600 tanyázik, a maga 1,53 W/kg-os specifikációjával. A Sony Ericsson W950i és a Sony Ericsson M600i nem kevesebb mint 1,35 W/kg-os SAR értékkel rendelkezik, de a Sony Ericsson W300i sem lehet túl büszke az 1,2 W/kg-os adatára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés