Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS és TV-vevő az új csúszkamobilban

Kütyük

GPS és TV-vevő az új csúszkamobilban

Első ránézésre talán nem is gondolnánk, hogy mi minden rejlik ennek a kis készüléknek a belsejében.

Az LG Electronics a napokban Dél-Koreában jelentette be legfrissebb mobiltelefonját, az LG SB190 típusjelzésű készüléket. Ennek az újdonságnak a designja leginkább a gyártó közelmúltban debütált csokitelefonjainak kialakítására hasonlít, azonban lényeges eltérés, hogy a készülék vastagsága némi gyarapodáson ment keresztül. Ez elsősorban annak a következménye, hogy az LG SB190 belsejében többek közt egy integrált GPS navigációs modul is helyet kapott, ezenkívül pedig a beépített digitális TV tuner mellett sem mehetünk el szó nélkül. Ez utóbbi egyébként nem a DVB-H, hanem a DMB szabványt támogatja.

A divatos formájú, szétcsúsztatható kialakítású LG SB190-ből ezúttal kimaradt a már jól ismert érintőgombos kezelőfelület, vagyis ezúttal be kell érnünk néhány hagyományos nyomógombbal. A vizuális megjelenítésről egy 2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző gondoskodik, mely a mai elvárásoknak megfelelően QVGA, azaz 320×240 képpontos felbontással rendelkezik, 18 bites színmélysége pedig mintegy 262 ezer színárnyalat megjelenítését teszi lehetővé. A hátfalban elhelyezett, LED-vakus digitális fényképezőgép (CMOS) segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontású fotók készíthetők, de természetesen a videórögzítő funkció sem hiányzik a kamerából.

A fejlett MP3- és videólejátszó funkciókkal, illetve hatvannégy szólamú polifonikus csengőhangokkal felvértezett LG csúszkamobil újdonság pontos méret- és tömegadatait egyelőre sűrű homály fedi, mint ahogy jelenleg még azt sem lehet tudni, hogy a készülék milyen áron debütál majd a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés