Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hardveres gyorsítás a Bittorrent letöltéseknek

Kütyük

Hardveres gyorsítás a Bittorrent letöltéseknek

A leginkább közkedvelt file-megosztó technológiát már három gyártó is támogatja.

Vezetékmentes routerek, médiaszerverek és hálózati tárolóeszközök – ezek mind olyan hardverek, melyekben nemsokára megjelenik a Bittorent file-megosztó technológia hardveres támogatása. Először az Asus, a Planex és a Qnap termékeiben, jelentette be tegnapelőtt a Bittorrent mögött álló vállalkozás. Két olyan eszköz is nemsokára piacra kerülhet, melyek anélkül képesek file-megosztásra, hogy ahhoz PC-re lenne szükség.

Ashwin Navin, a Bittorrent társalapítója szerint: „Ezek azok a helyek, ahol az emberek tárolni akarják médiaállományaikat a jövőben. A felhasználók nem akarják, hogy file-jaik az otthoni PC-jükhöz legyenek kötve. Technológiánk együttműködik ezekkel a készülékekkel, és így oly módon válik elérhetővé az egész család számára a megosztott tartalom, mintha csak egy régi zenegépről lenne szó.”

A szórakoztatóelektronikai eszközöket gyártók már régóta erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a digitális nappali továbbra is az ő birodalmuk legyen. Ehhez kínálhat a Bittorrent hatékony módszert – zenék, videók és más, nagyméretű médiaállományok továbbítására az otthoni hálózaton keresztül.

A technológia erejét egyébként a filmkiadók is kezdik felismerni: a Warner Bros például még májusban jelentette be, hogy filmjeinek terjesztését erre a megoldásra (is) bízza. Sőt, a file-megosztó eljárást fejlesztő cég azt is bejelentette korábban, hogy saját video-on-demand áruházat nyit, azaz a felhasználó saját ízlésének, akaratának megfelelő mozgóképletöltésére nyújt lehetőséget. Ez egyelőre még nem vált valóra, de a Bittorrent ígérete szerint vagy még az idei év végén, vagy 2007 elején ki lehet majd próbálni a szolgáltatást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés