Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kedvelt SZTAKI szótárunk origós kezekben

Kütyük

Kedvelt SZTAKI szótárunk origós kezekben

Az ingyenes internetes szótár az Origo szolgáltatásai között.

A SZTAKI Szótár több mint tíz éve a magyar Web leglátogatottabb szótár szolgáltatása. Egyszerű kezelhetősége, átláthatósága és nem utolsósorban ingyenessége miatt rendkívül népszerű a felhasználók körében. Olyan különleges funkciók teszik hatékonnyá, mint a hangos szótár, amely a kiejtés elsajátítását könnyíti meg, vagy a nagyobb terjedelmű szövegek fordítását segítő szószedet funkció. A SZTAKI szolgáltatása jelentős szóadatbázissal rendelkezik, elsősorban az angol-magyar, magyar-angol szótár esetében, ahol 185 ezer szópár áll a felhasználók rendelkezésére.

Az Origo lépése miatt a SZTAKI Szótár eddigi elérése nem változik meg, de a szolgáltatás szorosabban integrálódok az Origo kereső szolgáltatásai köze, és a T-Online Hasznos szótár szolgáltatása is a SZTAKI Szótár oldalára mutat. Az együttműködés nem érinti a szolgáltatás tulajdoni, fejlesztési és üzemeltetési feltételeit, ezekkel továbbra is az MTA SZTAKI rendelkezik.

A SZTAKI évek óta működő szolgáltatását több területen is bővíteni kívánja. Az igényes megjelenésű oldal némiképp megváltozott külsejéhez ezért tartalmi fejlesztések is párosulnak. Egyrészt növelni szeretnék a nyelvek számát, amelyekből jelenleg hat található az adatbázisban (angol, német, francia, olasz, holland és lengyel), másrészt a meglévő szótárak tartalmát is fejleszteni kívánják a későbbiekben.

Ezen kívül a fejlesztésbe szeretné aktívabban bevonni a szótárazó felhasználókat, és ebben játszik különösen jelentős szerepet az Origóval való együttműködés. A SZTAKI olyan alkalmazásokkal egészítené ki szótárait a jövőben, amelyek erősítik az oldal közösségi jellegét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés