Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megnyílt a Vivanet Szervergalaxis

Kütyük

Megnyílt a Vivanet Szervergalaxis

Megnyitotta szervertermét a Vivanet.

Magyarország egyik legmodernebb és legbiztonságosabb szerverelhelyezési központját nyitották meg csütörtökön Budapesten: elkészült a Vivanet szerverterme. Az Inteware és a korábban Axelero Adatpark névre hallgató központok után így újabb lehetőség nyílt meg a szervert üzemeltetők számára. Igaz, az előbbieknél jóval kisebb, mindössze közel 100 m2-es lett a központ, amely a budapesti forgalomkicserélő pontnak (BIX) is helyet adó, könnyen megközelíthető Victor Hugo utca 18-22-ben helyezkedik el. Mintegy 700 szerver elhelyezésére kínál lehetőséget.

Alapos tervezés után májusban kezdődött el a 100 millió forintot meghaladó beruházás, amelynek próbaüzeme a Vivanet saját szervereivel már augusztusban elindult. A Vivanet úgy alakította ki szervertermét, hogy az az üzemeltetés és az adattárolás biztonságára vonatkozó legmagasabb szintű megrendelői igényeknek is megfeleljen – a kedvező adottságú helyszín kiválasztása is ebből a szempontból történt.

„A szerverek elhelyezésére szolgáló teremben elektronikusan árnyékolt, lehallgatástól és rádiós interferenciától védett környezetet nyújtunk a nálunk elhelyezett eszközöknek.” – mondta Pálya Róbert, a Vivanet műszaki igazgatója. „Többszörös forrás biztosítja a folyamatos áramellátást, az egyenletes hőmérsékletet és páratartalmat pedig speciális klímarendszer tartja fenn. Az adminisztrációs tér elkülönül az eszközök elhelyezésére szolgáló helyiségtől, amelyet kártyás beléptető rendszer is véd. A folyamatos, 24 órás eszközszintű felügyeletnek köszönhetően ügyfeleink kérésére bármikor kikapcsoljuk vagy újraindítjuk az eszközöket.”

A Vivanet Szervergalaxis polcokon és rack-szekrényekben kínál eszközelhelyezést, továbbá az ügyfelek is elhelyezhetik rack-szekrényeiket a teremben. Csatlakozásonként 100 Mbit/s belföldi és nemzetközi sávszélességet biztosít a VIVAnet, és a választható kiegészítő szolgáltatások kínálata is nagyon széles.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés