Connect with us

technokrata

DVD-filmek letöltése és kiírása

Kütyük

DVD-filmek letöltése és kiírása

Ezt ígéri egy új szolgáltatás, mely teljesen legálisan működik.

Még augusztus közepén írtunk arról, hogy a hollywoodi kiadók stratégiát látszanak váltani a filmletöltés tekintetében. Korábban a filmmogulok teljesen elzárkóztak a fizetős DVD-letöltéstől, ám a nyár utolsó hónapjában Grag Larson, a hollywoodi filmkiadók szövetségének egyik szóvivője már pozitívan nyilatkozott: „Meg akarjuk adni az embereknek annak a szórakozásnak a lehetőségét, amire vágynak, és felkínáljuk nekik: használják, ahogy akarják.” Larson szerint ezzel végre valóra válhat a kiadók álma, miszerint az internetezőknek legális, olcsó és kényelmes módszert nyújthatnak a digitális filmek beszerzésére – anélkül, hogy ehhez el kellene lopniuk az alkotásokat.

Az Eztakes nevű letöltőoldal ennek az engedékenységnek is köszönheti létét – habár korántsem olyan széles kínálata, mint amilyennel a Movielink vagy az Apple-féle Itunes rendelkezik, van egy vitathatatlanul nagy előnye az előző szolgáltatásokkal szemben. Mégpedig az, hogy nemcsak megengedi a komplett DVD-filmek letöltését, hanem ezeket ki is lehet írni egy optikai lemezre, és így más eszközökben is megnézhető. A korongra égetés azonban mindössze kétszer történhet meg, ezzel kívánják elejét venni a digitális tartalmakkal való kalózkodásnak.

Természetesen a filmekhez való hozzájutás pénzbe kerül, a szolgáltató azonban nem alkalmazott fix árakat: egyes esetekben akár ingyen is le lehet tölteni az alkotásokat, de az átlagár 12 dollár (körülbelül 2500 forint) környékén van. Habár ez az Egyesült Államokban egyáltalán nem drága, az Eztakes mégis csak pillanatnyi előnyben van.

A konkurencia ugyanis már mozgolódik – például az Amazon is hasonló szolgáltatást tervez beindítani. Saját, Customflix nevű szolgáltatása ugyan nem teszi lehetővé a filmek letöltését, de megrendelés után egyénileg írt korongon kapja meg az internetező a posta révén a kívánt film(ek)et. Az AOL is lehetőséget kínál TV-adások és filmek letöltésére, majd ezek plazma vagy LCD televíziókon való megtekintésére – ám ez egyelőre csak ViiV PC-ken vehető igénybe.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin