Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon IXUS 90 IS: ultra-kompakt 10 megapixeles, 3 colos LCD-vel

Smart home

Canon IXUS 90 IS: ultra-kompakt 10 megapixeles, 3 colos LCD-vel

Megérkezett a Canon népszerű IXUS termékcsaládjának legújabb tagja.

A szuper-mini fényképezőgépekkel az eddigiekben elsősorban a hölgy vásárlók szemezgettek, a most debütált Canon IXUS 90 IS-t viszont olyan formájúra tervezték, hogy az a gyengébbik nem képviselői mellett a teremtés koronáit is érdeklődővé tegye. Az újdonság tervezője, Naohiro Seki markáns megjelenést, szögletes vonalvezetést és fémes külsőt álmodott meg, illetve vetett papírra – valahogy így született meg az IXUS 90 IS.

Az optikai képkeresőt nélkülöző, apró masina lelke nem más, mint egy 10 millió képpontot számláló, CCD technológiájú képérzékelő, melynek segítségével maximum 3.648×2.112 pixeles felbontású fényképek, illetve legfeljebb 640×480 pixeles és 30 képkocka/másodperc sebességű videófelvételek készíthetők. Az ötszörös zoom az új zászlóshajó modell, a Canon IXUS 970 IS kiváltsága, így ezúttal be kell érnünk egy háromszoros nagyításra képes objektívvel, mely a mai elvárásoknak megfelelően természetesen optikai képstabilizátor funkcióval is fel van vértezve.

A TFT technológiájú PureColor LCD II kijelző 3 colos képátlóval és 230 ezer pixellel rendelkezik, az elkészült felvételek pedig SDHC/MMC memóriakártyákon tárolhatók el. Enyhén szólva vicces, hogy a gyári csomagban egy mindössze 32 MB kapacitású SD kártyát találunk. A 155 gramm tömegű, illetve 91,6×56,8×20,9 milliméter méretű fényképezőgép ISO80 és ISO3200 közötti fényérzékenységeket támogat, makró módban pedig akár 3 centiméteres távolságból is éles képeket lő. Végül, de nem utolsó sorban, említést érdemel még a sorozatfelvételi lehetőség (1,4 kép/másodperc, amíg a memóriakártya be nem telik), a nagy teljesítményű DIGIC III processzor, az arcérzékelő funkció, illetve a PictBridge kompatibilitás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés