Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fantasztikus külső, komoly tudás – sorozatban!

Smart home

Fantasztikus külső, komoly tudás – sorozatban!

Az öt legjobb…

2008-ra öt új, stílusos fényképezőgéppel frissül a Sony közkedvelt Cyber-shot W-sorozata, melyek a fantasztikus HD-képminőséget egyszerű használattal párosítják. A legmodernebb színekben kapható új készülékek tiszta vonalvezetése és divatos megjelenése kiemelkedik a tömegcikkek világából, és a 100%-ig alumíniumból készült házuk belsejében a legújabb Sony technológiák gondoskodnak az emlékek még ragyogóbb megörökítéséről.

A sorozat zászlóshajója a 10,1 megapixeles W170, melynek extra méretű és felbontású (2,7”-os és 230 ezer képpont felbontású), fényes Clear Photo LCD-kijelzője kültéri, napos időben történő használat esetén is kiemelkedő kontrasztot kínál. Ötszörös optikai zoommal ellátott, kiváló minőségű Carl Zeiss nagylátószögű objektívje a 28 mm-es nagylátószögének köszönhetően (35 mm-es megfelelő) tágabb perspektívájú tájfotók és csoportképek készítésére is alkalmas.

Kimondottan Cyber-shot újításként a W170 olyan intelligens jelenetfelismerő rendszerrel rendelkezik, amely számos fényképezési szituációban kiküszöböli a különböző jellemzők találomra történő beállítását. Emelt szintű üzemmódban két felvétel kerül rögzítésre – az egyik standard automatikus, a másik pedig optimalizált beállításokkal –, ami még nagyobb garanciát kínál jólsikerült felvételek készítésére. A W170 további lényeges jellemzői közé tartozik a Mosolykereső, az Arcfelismerés, valamint a rossz fényviszonyok között is tiszta képeket eredményező Super Steady Shot optikai képstabilizátor.

A 8,1 valós megapixel felbontású W150 ugyanolyan nagy és fényes, 2,7”-os Clear Photo LCD plus kijelzővel készül, mint a W170-es csúcsmodell. Ezenkívül 5-szörös zoomos Carl Zeiss nagylátószögű objektív, Mosolykereső, Arcfelismerés, Super Steady Shot képstabilizátor és Intelligens jelenetfelismerés jellemzi.

A W130 8,1 valós megapixel felbontással, Mosolykereséssel, Arcfelismeréssel, Super Steady Shot képstabilizátorral és 4-szeres optikai zoomos objektívvel rendelkezik, míg a hasonló W120 felbontása 7,2 valós megapixel.

Belépő szinten a W110 kínál szintén 7,2 valós megapixele felbontást, valamint 4-szeres optikai zoomot, Mosolykeresést és Arcfelismerést.

A Cyber-shot W-sorozat fő jellemzőiValamennyi új modellben a Sony által kifejlesztett BIONZ képfeldolgozó biztosítja a fejlettebb arcfelismerést, amely most nemcsak gyorsabb követést, hanem távolabbi arcok felismerését is lehetővé teszi, továbbá képes automatikusan különbséget tenni a gyerekek és felnőttek között, valamint az expozíció, a bőrtónus, valamint a vörösszem-csökkentés beállításával nagyszerű portrékat eredményez.

A másik Sony újdonság, a Mosolykeresés, addig blokkolja a zár kioldását, amíg a fénykép alanya el nem mosolyogja magát. Így minden fotóról garantáltan boldog arcok tekintenek vissza. Az új Mosolyszint funkció révén pedig beállítható a kép elkészítéséhez szükséges küszöbérték – a finom mosolygástól egészen a széles vigyorig.

Ugyancsak a BIONZ processzor működteti a dinamikatartomány-optimalizálót, amely az expozíció és a kontraszt automatikus szabályzásával gondoskodik a természetes hatású képekről. Ez különösen erős ellenfényben készített felvételeknél hasznos, amikor a fényes és az árnyékos felületek részletei könnyen elveszhetnek.

A fényérzékenység maximális ISO-értéke minden modell esetében 3200, mellyel beltérben vagy gyenge megvilágítás mellett, vaku nélkül is alacsony zajszintű fotók készíthetők. Ezt egészíti ki a Super SteadyShot optikai képstabilizátor dupla elmosódásgátló megoldássá, amely kézből történő fotózás, különösen rossz fényviszonyok vagy nagyobb zoombeállítás esetén is tiszta képeket eredményez.

A szintén minden modellen megtalálható HD-kimenet segítségével az emlékek nagy méretben, BRAVIA televízión vagy más HD-képes kijelzőn is feleleveníthetők, melyeken a PhotoTV HD-kompatibilitásnak köszönhetően (opcionális adapter kábel csatlakoztatásával) hihetetlen Full HD képminőségben, rendkívüli részletességgel és valószerűséggel élvezhetők a felvételek.

Kiváló képminőségük és fejlett felvételkészítési funkcióik ellenére a W sorozat készülékei bámulatosan egyszerűen használhatók.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés