Connect with us

Hirdetés

technokrata

Visszaesnek a mobiltelefon eladások

Kütyük

Visszaesnek a mobiltelefon eladások

Kevesebb a két legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalat bevétele, a Nokia és a Motorola cég eladásai csökkentek a világszerte hanyatló kereslet miatt – derül ki a Strategy Analytics kutatócég felméréséből. Az utolsó negyedévben a mobilszállítások 10 százalékkal estek vissza 2007 utolsó negyedéhez képest.

A Nokia, a világ egyik legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalata, 2009-es első negyedére 10 százalékkal alacsonyabb eladásokkal számol. Az előző év utolsó negyedében a profit 20 százalékkal esett vissza, a cég piaci részesedése 38,4 százalékra esett vissza, a tavalyi 40,6 százalék után, míg a Motorola közel a felére csökkent, a tavalyi 12,4 után 6,4 százalék a piaci részesedése a cégnek.

“Arra számítunk, hogy a 2009-es év első fele nagyon gyenge lesz, a gazdasági világválság, és az ünnepek utáni csökkenő kereslet miatt is” – közölte Neil Mawston, a Strategy Analytics kutatóigazgatója.

A kimutatások szerint a mobiltelefon eladások 2009-ben 9 százalékot fognak esni, így összesen 1,08 milliárd terméket adnak el az előrejelzések szerint. Az utolsó három hónapban az LG megelőzte a Sony-Ericcson-t és a Motorolát is, így a harmadik legnagyobb telefonértékesítő cége lett. A Motorola az ötödik helyre csúszott vissza a harmadik pozícióból. Az Apple 4,4 millió telefont értékesített 2008-ban, míg 2007-ben csak 2,3 milliót – adta hírül a Bloomberg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés