Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pirelli L10: nem gumi, hanem mobiltelefon

Kütyük

Pirelli L10: nem gumi, hanem mobiltelefon

A Pirelli névről legtöbbünknek az autógumi, illetve a Pirelli naptár jut eszébe, pedig a vállalatnak számos – talán nem annyira ismert – technológiai érdekeltsége is van.


A vállalat broadband fejlesztéssekkel foglalkozó részlege a napokban rántotta le a leplet a Pirelli Discus DualPhone DP L10-ről, melynek nevében a ˝Dual˝ arra utal, hogy a készülék mind hagyományos GSM mobil hálózatokban, mind pedig Wi-Fi (VoIP) hálózatokban is használható.

A piacon ma már több ilyen tudású termék is kapható, azonban a Pirelli ezúttal nem azt az utat járta, hogy VoIP szolgáltatásokkal vértezett fel egy standard GSM mobilt, hanem inkább egy VoIP telefont vett alapul és abba integrált egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modult.

A hagyományos kialakítású, rejtett antennás Pirelli újdonság egész pontosan 106 milliméter hosszú, 46 milliméter széles és 18 milliméter vastag (a tömeg egyelőre ismeretlen). A vizuális megjelenítésről egy alsó-középkategóriás LCD gondoskodik, mely 128×128 pixeles felbontású és 65.536 színárnyalatot tudhat magáénak. Bár ez a telefon nem elsősorban a fotózásról szól, a fejlesztők azért egy VGA (640×480 pixel) felbontású kameráról is gondoskodtak.

A rendkívül egyszerűen kezelhető Pirelli Discus DualPhone DP L10 várható ára egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés