Connect with us

Hirdetés

technokrata

Beindult az USA első UMTS (3G) szolgáltatása

Kütyük

Beindult az USA első UMTS (3G) szolgáltatása

Megtört a jég: az Egyesült Államokban beindult az első UMTS, vagyis harmadik generációs mobiltelefonos szolgáltatás.


Az AT&T Wireless munkatársai bejelentették, hogy a vállalat első körben négy amerikai nagyvárosban építette ki harmadik generációs mobil hálózatát. Az AT&T Wireless előfizetői jelenleg Detroitban, Phoenixben, San Franciscóban és Seattle-ben vehetik igénybe az USA első UMTS szolgáltatásait. A bejelentés kapcsán többek közt arról is szó esett, hogy a jövőben további amerikai nagyvárosokban is megveti majd a lábát a 3G, így például Dallasban és San Diegoban még az idén elérhetők lesznek a 3G szolgáltatások.

A WCDMA alapú UMTS hálózatok az AT&T Wireless közlése szerint maximum 384 Kbit/s-os adatátviteli sebességet biztosítanak az előfizetők részére, igaz az átlagos sebesség ˝csak˝ valahol 220-320 Kbit/s között mozog. A vállalat munkatársai utaltak arra, hogy a most átadott UMTS rendszerek a későbbiekben minden további nélkül HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) kompatibilissé tehetők. Ez a sokak által egyszerűen csak 3,5G-nek nevezett technológia 14,4 Mbit/s-os elméleti maximális adatátviteli sebességgel kecsegtet.

Az AT&T Wireless jelenleg két harmadik generációs mobiltelefont forgalmaz, a Motorola A845-öt, illetve a Nokia 6651 típusjelű készülékét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés