Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson P910i: az okos telefon

Kütyük

Sony Ericsson P910i: az okos telefon

A számos adatbeviteli lehetőség, a nagyobb memória és a minden igényt kielégítő e mail szolgáltatások a profi üzletember nélkülözhetetlen munkaeszközévé teszik az új P910i-t.

A Sony Ericsson P910i smartphone ideális módon egyesíti a telefon, a személyi adatkezelő (PDA), az e-mail kliens és a webböngésző funkcióit az irodán kívül dolgozók számára. A P910i minden eddiginél több szövegbeviteli lehetőséget kínál sokrétű funkcióinak kényelmes használatához, köztük teljes billentyűzetet, kézírásfelismerést és T9-es szövegbevitelt. Ez a ma kapható egyik legintelligensebb mobilkommunikációs eszköz, amellyel – a háromsávos GSM/GPRS hálózatelérésnek köszönhetően – a világon bárhol szabadon mozoghatunk.

A beviteli lehetőségek széles választéka gyorssá és egyszerűvé teszi az e-mailek kezelését és a webböngészést. A lehajtható flip belső részén lévő, nagyujjal kezelhető új billentyűzet például különösen hasznos hosszabb e-mailek írásakor; az öt irányban mozgatható Jog Dial ideális a telefonfunkciók közötti navigáláskor és a weben való böngészéskor; míg a nagy színes képernyőre érintőceruzával történő kézírás lehetősége és a szoftveres billentyűzet jól jön rövid SMS-üzenetek írásakor, jegyzeteléskor vagy személyek, találkozók adatainak bevitelekor.


A készülék számos elektronikus levelezési és üzenetkezelési szolgáltatást kínál, és egyszerűségüknek köszönhetően a felhasználó könnyen ki tudja használni a P910i összes lehetőségét. A P910i a védett vállalati számítógépes hálózatokba is könnyen integrálható, de az egyéni felhasználók is könnyedén hozzáférhetnek magánlevelezésükhöz. A Sony Ericsson több e-mail szolgáltatóval együttműködve a P910i-t tökéletes levelezőmegoldássá fejlesztette, mivel a készülék a Smartner alkalmazásán kívül támogatja az IBM, az Extended Systems, Visto, a RIM BlackBerry, a Seven és az IntelliSync termékeit is.

Az új funkciók, mint a webböngészés, az e-mailezés, a PDA és a kikapcsolódást szolgáló különböző lehetőségek, a korábbinál sokkal több terhet rónak a telefon memóriájára. A Sony Ericsson ezért 16 MB-ról 64 MB-ra bővítette a belső memóriát, és ezen kívül egy 32 MB-os Memory Stick Duo memóriakártyát is mellékel a termékhez. A P910i-hez akár egy gigabájtos Memory Stick Duo Pro is csatlakoztatható, ami csaknem vég nélküli lehetőségeket teremt a képek, videók, zenék és üzleti adatok tárolásához.

A P910i a Symbian 7.0 operációs rendszeren – a világ legelterjedtebb smartphone platformján – és az ugyancsak a Symbian rendszerre épülő, sikeres UIQ felhasználói felületen alapul. Ezáltal a P910i kínálja a jelenlegi smartphone-ok közül az alkalmazások legszélesebb választékát.

Néhány új ingyenes vagy ingyenesen kipróbálható szoftver: az Avantgo offline böngésző, a Media Viewer hírolvasó (amellyel például közvetlenül elérhetők a Financial Times hírei) és a Promyzer (amellyel valós időben követhetők a tőzsdei árfolyamok, sőt, ügyleteket is lehet kötni). Az HP Runestone alkalmazása segítségével az üzenetek, képek, naptárbejegyzések és névjegyek közvetlenül a HP vezeték nélküli Bluetooth-nyomtatóira küldhetők. A készülékhez mellékelt CD-n megtalálható a Wayfinder nevű navigációs szoftver, amely egy Bluetooth GPS-vevővel összekötve részletes útbaigazítással szolgál a gépkocsi-vezetőknek. A P910i az Opera böngészőt tartalmazza, mely a kijelző szélességéhez igazodva átméretezi a megjelenített weboldalakat.

Az okos telefonokhoz való alkalmazások fejlesztése a mobiltelefonos fejlesztések leggyorsabban bővülő területe, és a P900-hoz készítik a legtöbb új alkalmazást. Jelenleg több mint hatszáz olyan alkalmazás kapható már, amelyek kompatibilisek a P800, P900 és P910i típusú telefonokkal; tehát ez egy bevált platform, amely nagyszámú alkalmazásfejlesztőt vonz. A felhasználók a készülékről elérhető szoftverboltban alkalmazásokat vásárolhatnak és tölthetnek le.

˝Okostelefonjaink a PDA és a telefon funkcióit egyesítik anélkül, hogy ez a minőség, a szolgáltatások vagy a könnyű használhatóság rovására menne. Ehhez jön még az alkalmazások és beviteli módszerek széles választéka; így végül olyan eszközt kapunk, amely még a legigényesebb mobilfelhasználó elvárásainak is megfelel˝ – mondta Jan Wäreby, a Sony Ericsson vezérigazgató-helyettese és értékesítési igazgatója.

A P910i szinte határtalan lehetőségeket kínál. Alkalmas digitális videók és állóképek készítésére, és a kikapcsolódást szolgáló számos egyéb funkcióval rendelkezik. A naptár és a névjegyek infravörös, Bluetooth vagy USB-kapcsolaton keresztül szinkronizálhatók a PC-n tárolt adatokkal, sőt, a SyncML segítségével még a mobilhálózaton keresztüli távoli szinkronizáció is megoldott. A színes képernyő 262 ezer színt képes megjeleníteni, ami több mint elég a képek megjelenítéséhez és szerkesztéséhez.

A P910i az év harmadik negyedévében lesz kapható világszerte.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés