Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szépen lassan egyre népszerűbb a Bluetooth

Kütyük

Szépen lassan egyre népszerűbb a Bluetooth

Bár manapság szerencsére már egyre több Bluetooth kompatibilis eszköz van jelen a kereskedelmi forgalomban, mind a mai napig meglehetősen kevesen használják ki az ebben a vezeték nélküli technológiában rejlő lehetőségeket.

Az In-Stat/MDR piackutató cég egyik friss jelentéséből kiderül, hogy a Bluetooth végre kinőtte gyermekbetegségeit, így immár semmi sem akadályozhatja meg széles körben történő elterjedését.

Az In-Stat/MDR munkatársai szerint az idén várhatóan már számos olyan új termék meg fog jelenni a piacon, mely a legújabb, AFH (Adaptive Frequency Hopping) kompatibilis 1.2-es verziójú Bluetooth szabvánnyal kompatibilis. Ezen termékek között várhatóan éppúgy lesznek hordozható számítógépek, mint mobiltelefonok, vagy éppen headsetek.

Előrejelzések szerint négy év múlva, tehát 2008-ban is még a mobiltelefonok között lesz a leginkább elterjedt a Bluetooth technológia. Érdekes adat egyébként, hogy míg 2002-ben 69 millió darab Bluetooth kontrollert adtak el világszerte, addig a tavalyi esztendőben ezen mennyiségnek már több mint a duplája talált gazdára. A piackutató cég szerint egyébként az Ultra-Wideband és a 802.15.4 technológia nem közvetlen konkurenciája a Bluetooth-nak, mivel ezen két technológia alaphelyzetben nem támogat hangátvitelt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés