Connect with us

Hirdetés

technokrata

CeBIT 2004: a Nokia új fejezetet nyit a mobilitás történetében

Kütyük

CeBIT 2004: a Nokia új fejezetet nyit a mobilitás történetében

A németországi Hannoverben évente megrendezett, fogyasztói elektronikai cikkek vásárán, a CeBIT 2004-en a Nokia egy sor olyan terméket és megoldást mutatott be, amelyek a mobilitás fejlődését és a Nokia ˝Mobilizálódó világ˝-ról alkotott elképzelését testesítik meg.

A bemutatott új termékek egyike a Nokia 7610 smarttelefon, a Nokia első megapixeles képkezelő készüléke, amely kényelmes fényképezést és videózást, nyomtatást, képtárolást, illetve képtovábbítást biztosít. A Nokia számos kiegészítő képkezelő tartozékot is a nyilvánosság elé tárt, például a Nokia képtároló albumot, a Nokia képnézőt, egy új, továbbfejlesztett autó kihangosítót, valamint a GSM telefonokba beépített rádiófrekvencia-azonosítót (RFID). A Nokia emellett az N-Gage platformon bemutatta a Pocket Kingdom: Own the World című, a világon elsőként kifejezetten többszereplősre tervezett, online mobiljátékot.

A Nokia CeBIT 2004 standjára látogatók a mobilkészülékek, tartozékok széles skáláját tekinthetik meg, továbbá képkezelő, zenei, és mobiltartalmakat megjelenítő alkalmazásokkal, illetve a vállalati szektor számára készült termékekkel és szolgáltatásokkal is megismerkedhetnek. A fogyasztói elektronikai cikkek iránt érdeklődők ezen kívül a legújabb mobiltechnológiák, például az EDGE, a Push to Talk (adó-vevő szolgáltatás), a WCDMA, és a streaming bemutatóit is megtekinthetik.

˝A mobilitás iparág már nem csupán mobiltelefonokról vagy infrastruktúráról szól, hanem a digitális iparág szerves részévé vált. A háztartási elektronika, a kommunikáció, az informatika és a médiaipar átalakulóban van, a Nokia pedig kulcspozícióban található ahhoz, hogy vonzó termékeivel és kiemelkedő műszaki tudásával a folyamat élére álljon˝ -mondta Juha Putkiranta, a Nokia Imaging (képkezelő) üzletágának alelnöke. ˝A CeBIT 2004-en a digitális konvergenciában rejlő hatalmas lehetőséget illusztráló, innovatív termékekkel és megoldásokkal megjelenő Nokia alátámasztja a vállalatnak az iparágban és műszaki téren megszerzett vezető szerepét˝.

Hangkommunikációtól a képi kommunikációig
A Nokia a képkezelő készülékek gazdagodó portfoliója, valamint a mobil képkezelési üzleti rendszer globális elfogadtatása révén tovább terjeszkedik a hangkommunikációtól a vizuális kommunikáció irányába. A Nokia 7610 smarttelefonnal megjelent a vállalat első megapixeles (1152×864) képkezelő készüléke. A kiváló minőségű objektívvel, négyszeres digitális zoommal, és önkioldóval felszerelt Nokia 7610 kamera-telefon gazdag multimédiás üzenetküldést, e-mailt, internet böngészést, 72 MB-ig bővíthető memóriát, USB-t, Bluetooth kapcsolatot tartalmaz, emellett a Java technológia támogatását is biztosítja.

A ma bemutatott Nokia képtároló album 20 GB tárolókapacitású winchesterén digitális képek, videofelvételek és üzenete raktározhatók el, amelyek távirányító segítségével a tévéképernyőn tekinthetők és oszthatók meg, rendszerezhetők és szerkeszthetők. A szintén távirányítóval ellátott SU-5 Nokia képnéző otthon és a munkahelyen is használható képek megtekintésére és megosztására a tévé képernyőjén vagy videokivetítőn.

A világ első, kifejezetten többszereplős online mobiljátéka
A Nokia a Segával együttműködésben ma az N-Gage játékgépen bemutatta a Pocket Kingdom: Own the World játékot, amely a világ első, kifejezetten többszereplős online mobiljátéka. A játék résztvevőinek egy erős online birodalmat kell felépíteniük, miközben az egész világról érkező, több ezer hódítóval kell megküzdeniük. A látogatók az N-Gage pavilon területén kipróbálhatják a legújabb N-Gage játékokat és megismerkedhetnek az N-Gage arénával, az egyedülálló mobiljátékos közösséggel.

A Nokia standon számos Forum Nokia fejlesztő is jelen van. A Forum Nokia bemutatótéren a legújabb innovatív mobilszoftver alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal ismerkedhetünk meg a szórakoztatás, vállalati és hatékonyságnövelés világából, ideértve a mobil interaktív televíziózást, a mobil útvonalkeresést, a háromdimenziós időjárás-jelentést, a fotóblog alkalmazásokat és a többszereplős játékokat. A több mint 1,35 millió regisztrált taggal rendelkező Forum Nokia a mobilalkalmazás-fejlesztők legkiterjedtebb közössége a világon.

Egy gombnyomás, és indulás … autóval, RFID … Nokia mobilban
Az autós kommunikáció a CK-7W Nokia továbbfejlesztett autó kihangosítóval válik még rugalmasabbá. A Bluetooth technológiának és a Pop-Port csatlakozásnak köszönhetően a felhasználók e két kapcsolódási mód közül választhatnak, és többféle mobiltelefont használhatnak együtt az eszközzel. A Nokia egy másik autós kihangosító megoldást is bemutatott: a Pop-Port csatlakozóval ellátott Nokia BHF-3 kihangosító a gépkocsi első ülésén a fejtámla rúdjaira erősíthető fel.

A CeBIT 2004-en a Nokia mobil RFID (rádiófrekvenciás-azonosító) csomag is bemutatkozott. A Nokia 5140 telefonnal együtt megjelenő Nokia mobil RFID csomag az első GSM telefonnal egybeépített, rádiófrekvenciás-azonosító olvasására képes termék. Egy intelligens adóegység megérintésével a felhasználó Nokia telefonja egyes funkcióit indíthatja el: például hívást kezdeményezhet, szöveges üzenetet küldhet, adatbázisokhoz férhet hozzá, vagy új adatsort vihet be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés