Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legújabb Nokia autó kihangosító mobiltelefonok széles skálájával kompatibilis

Kütyük

A legújabb Nokia autó kihangosító mobiltelefonok széles skálájával kompatibilis

Az új, CK-7W típusjelű továbbfejlesztett Nokia autó kihangosítóval rugalmasabbá válik az autós mobilkommunikáció.


A továbbfejlesztett kihangosító szett mobiltelefonok széles skálájával kompatibilis, így különböző telefonok használatakor sincs szükség újabb kihangosító rendszer beszerelésére. A továbbfejlesztett autós kihangosító a Nokia első olyan kihangosító szettje, amely kétféle csatlakozási módot kínál: Bluetooth technológián alapuló vezeték nélküli kapcsolatot, illetve a Nokia Pop-Port csatlakozással ellátott hagyományos vezetékes kapcsolódást. A felhasználó így eldöntheti, hogy készülékét a mobiltartón kívánja használni, vagy a Bluetooth technológiát kihasználva inkább a táskában hagyja a telefont. A készülék kezelése mindkét esetben egy távirányító gombbal történik, amely a hívások fogadására és megszakítására, illetve a hangerő beállítására szolgál. A Nokia továbbfejlesztett kihangosító szettje kihangosított üzemmódban kiváló hangminőséget biztosít, és automatikusan elnémítja a rádiót. A készlet megjelenése 2004 második negyedévében várható Európában, Ázsiában és az amerikai kontinensen.

˝A Nokia továbbfejlesztett autó kihangosítójának bemutatásával a Nokia azon felhasználók igényeire válaszol, akik különböző mobiltelefonjaikkal ugyanazt a kihangosító rendszert szeretnék használni˝ – mondta Waldemar Sakalus, a Smart Traffic Products részleg igazgatója. ˝Manapság gyakran előfordul, hogy egy embernek több mobiltelefonja van, vagy ugyanazt az autót több, különböző készülékkel rendelkező családtag használja. Ilyen helyzetben jelent ideális megoldást a Nokia továbbfejlesztett autó kihangosító szettje. Ugyan előfordulhat, hogy a készüléktartót ki kell cserélni, de nincs szükség az egész megoldás cseréjére˝.

A mobiltelefon és a Nokia továbbfejlesztett autó kihangosító szett Bluetooth vezeték nélküli technológián át történő, illetve vezetékes csatlakoztatásához szükséges tartozékok az értékesítési csomagban találhatók. Ez alól kivétel a kihangosító készüléktartó, amelyet külön vásárolhatunk meg a telefonhoz. A Nokia javasolja, hogy a rendszer beszerelését bízzuk szakemberre.

A Nokia emellett a számos, Nokia Pop-Port csatlakozót használó készüléket támogató BHF-3 Nokia fejtámlára rögzíthető kihangosító megoldást is bemutatta. A kihangosítót az első ülés fejtámlájának rúdjára rögzíthetjük. A Nokia fejtámlára rögzíthető kihangosító beépített mikrofonnal, kihangosítóval és mozgatható fejtámla-egységgel rendelkező, kényelmes, egyszerű kihangosító megoldás. Az értékesítési csomagban található DC-2 Nokia mobiltöltő mind a Nokia fejtámlára rögzíthető kihangosító, mind a kompatíbilis Nokia telefon töltését elvégzi. A termékek a tervek szerint 2004 harmadik negyedévében jelennek meg az üzletekben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés