Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens Mobile a PTT technológiára kíván fókuszálni

Kütyük

A Siemens Mobile a PTT technológiára kíván fókuszálni

Németország vezető mobiltelefon gyártó vállalata, a Siemens Mobile bejelentette, hogy a jövőben minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni a rádiótelefonokat CB rádiós funkciókkal felvértező PTT (Push to Talk) technológiáknak.

A Siemens Mobile munkatársai elmondták, hogy nemsokára az összes forgalomba kerülő Siemens mobiltelefon PTT kompatibilis lesz. A vállalat egyébként minden téren komoly PTT fejlesztéseket kíván végrehajtani, tehát nem csak PTT képes mobiltelefonokat fog piacra dobni, hanem emellett a mobil operátoroknak szállított infrastrukturális megoldásokat is PTT kompatibilissé fogja tenni.

A Siemens Mobile jelenleg már előrehaladott PTT teszteket folytat, és amennyiben minden jól megy, akkor 2004 első felében már az amerikai, európai és ázsiai szolgáltatók is megkezdhetik a német PTT technológia tesztelését. A tesztek lefolytatását követően egyébként ezen szolgáltatók akár már a jövő év közepén beindíthatják első kereskedelmi PTT szolgáltatásaikat. Jelen pillanatban egyébként az Egyesült Államokban, Kínában, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban mutatkozik a legnagyobb érdeklődés az új technológia iránt. Hosszabb távon a PTT az összes mobil technológiával, tehát a GSM/GPRS-szel, a UMTS-szel, valamint a W-LAN-nal is kompatibilis lesz.

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett Nokia a közelmúltban jelentette be első PTT támogatású mobiltelefonját és közölte, hogy hamarosan a cég összes mobil készüléke PTT kompatibilis lesz.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés