Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már az Egyesült Királyságban is büntetik a vezetés közbeni mobilozást

Kütyük

Már az Egyesült Királyságban is büntetik a vezetés közbeni mobilozást

Az Egyesült Királyságban mostantól a világ sok más országához hasonlóan büntetik a gépjárművezetés közben mobiltelefonjukat használó autósokat.

A szabályszegésen kapott autósok a legjobb esetben mintegy 12 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetéssel úszhatják meg a dolgot, azonban amennyiben bíróság elé kerül az ügy, akár 400 ezer forintnyi fontnak is búcsút mondhatnak.

˝Immár illegális tevékenységnek számít a vezetés közbeni, kihangosító használata nélküli mobiltelefonálás. A sofőrök többsége nagyon is tisztában van azzal, hogy a vezetés közbeni mobiltelefon használat mennyire komoly veszélyeket hordoz magában, és nem titkoltan abban bízom, hogy a most hatályba lépett törvények arra ösztönzik majd az autósokat, hogy útközben kerüljék a telefonálást, ily módon pedig sokkal biztonságosabbá válhatnak az utak˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban David Jamieson közlekedésbiztonsági miniszter. A vezetés közben mobilozók négyszer nagyobb eséllyel okoznak baleseteket, mint törvénytisztelő társaik – tette hozzá Jamieson.

A kormányzat egyébként azt tervezi, hogy idővel 23 ezer forintnak megfelelő összegre emeli a mobiltelefonáláson kapott sofőrök minimális büntetési tételét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés